Dolar 34,2585
%0.05
Euro 37,6111
%-0.05
Altın 2.920,540
%-0.03
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar'da “Ata’ya Saygı” için pedal çevirdiler

Karabağlar'da “Ata’ya Saygı” için pedal çevirdiler

10 Kasım Atatürk’ü Anma ve Atatürk HaftasıaHa etkinlikleri kapsamında Karabağlar Belediyesi tarafından düzenlenen ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de desteğiyle gerçekleştirilen, "Ata’ya Saygı Bisiklet Korteji ve Ata’ya Saygı Bisiklet Yarışması" Karabağlar'da yapıldı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, bisiklet akrobasi ekibi de gösterileriyle nefes kesti.

  • Ege Postası
  • 09.11.2015 - 11:34
Karabağlar Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve İzmir’in farklı bölgelerinden 400’ü aşkın sporcunun katıldığı etkinlik öncesinde vatandaşlar Üçyol Uğur Mumcu Parkı'nda bir araya geldiler. Yarışmaya katılacak bisikletçilere Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır tarafından güvenlik amacıyla bisiklet kaskı dağıtıldı.

Üçyol’dan Eserkent’e bisikletli kortej
Korteje katılmak isteyen ama bisikleti olmayan vatandaşları da düşünen Karabağlar Belediyesi, kiraladığı 100'e yakın bisikleti de ücretsiz olarak vatandaşların hizmetine sundu. Profesyonel bisikletçilerin de ilgi gösterdiği korteje 400'ü aşkın bisikletli katıldı. 10 Kasım Atatürk'ü Anma ve Atatürk Haftası öncesi düzenlenen etkinlikte sporcular Üçyol’dan Eserkent’e kadar bisikletleriyle kortej oluşturdular. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır da bisikletleriyle korteje eşlik ettiler.

Mustafa Kemal’i anlamak gerek
Esertkent'te kortej sonrasında düzenlenen yarışma öncesi açılış konuşmasını yapan Başkan Selvitopu, Mustafa Kemal Atatürk'ü anmak ve daima onu hatırlamak adına böyle bir etkinlik düzenlendiğini belirtti ve gençlere de anlamlı mesajlar verdi. Selvitopu, “"Bu ülkede gençler umut verdikçe, onlar Mustafa Kemal'in yolundan gittikçe, bu ülke ilelebet var olacaktır. Bu ülkenin temelleri sağlamdır, imkanları vardır. Yeter ki bizler bunları iyi değerlendirerek toplum yararına, insan yararına kullanabilelim. Geleceğe dönük de iyi nesiller yetiştirmemiz lazım; sağlıklı sporcu, bilgili donanımlı gençleri yetiştirmek hepimizin görevi. Ulusal Kurtuluş Savaşı Önderi'ni anarken gençlerimizi hatırlamak ve onlara bu etkinliği yaptırmak istedik. Tüm gençlerimizden Mustafa Kemal'i okumalarını ve anlamalarını istiyoruz." dedi.

Dereceye girenler ödüllendirildi
Şehit Pilot Kıdemli Üsteğmen Volkan Koçyiğit Bulvarı'nda gerçekleşen "Ata’ya Saygı Bisiklet Yarışması"nda yerini alan 70 kadar profesyonel sporcu üç ayrı kategoride yarıştı. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nun startıyla başlaya yarışlarda, Bayanlar ve Genç Erkekler kategorisinde 12 km, Büyük Erkekler kategorisinde yarışan yarışmacılar da 16 km'lik parkuru başarı ile tamamladılar. Çekişmeli geçen yarışlar sonunda 1. olan sporculara tam altın, 2. olan sporculara yarım altın ve 3. olan sporculara da çeyrek altın verildi. Toplam 9 altın ile ödüllendirilen yarışmacılara madalyaları ve altınlarını Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar Belediyesi Başkan Yardımcısı Alev Ağrı ve belediye meclis üyeleri verdi.  Büyük erkekler kategorisinde birinciliği Furkan Ceylan elde ederken, ikinciliği Şerif Şentürk, üçüncülüğü Hakan Arslan kazandı. Genç Erkeklerde birinciliği Rahmiran Balcı, ikinciliği Deniz Deniz, üçüncülüğü Ümmet Adıgüzel aldı. Bayanlar kategorisinde ise birinciliği Ece Bakıcı, ikinciliği Ezgi Hepkaradeniz, üçüncülüğü de Nagihan Arat aldı.
Ödül töreninin ardından “Skateparkur”adlı bisiklet akrobasi grubu, gösterileriyle nefes kesti. Etkinliğe katılanlar gösterileri büyük bir heyecanla izledi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.