Dolar 34,1864
%0.15
Euro 38,1366
%-0.28
Altın 2.924,570
%-0.3
Bist-100 9.771,00
%-0.59

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar'da geleceğin tasarımcıları yetişiyor

Karabağlar'da geleceğin tasarımcıları yetişiyor

Bu yıl birincisi düzenlenen “Mobilya günleri” etkinlikleri sürerken Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti. Mobilya ve iç mekan tasarımları öğrencileriyle tanışan ve yaptıkları tasarımları inceleyen Selvitopu, onları tebrik etti ve mobilya sektörünün gelişmesi için meslek liseleri ve üniversitelerin önemine değindi.

  • Ege Postası
  • 18.05.2015 - 14:26
Karabağlar'da bulunan Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret eden Başkan Selvitopu burada okuyan öğrencilerin yanı sıra Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu ve Karabağlar Mesleki Eğitim Merkezi öğrencileriyle de bir araya geldi. Tasarım atölyesinde öğrencilerin yaptığı çalışmaları izleyen Başkan Selvitopu, Okul Müdürü Yasin Çınar ve Bölüm Şefi Mustafa Kıbrıslı'dan bilgiler aldı.
Kendinizi daha da geliştirin
Karabağlar'da mobilya sektöründe başarılı gençlerin çıkacağına inandığını belirten Başkan Selvitopu, mobilya günleri kapsamında meslek liseleri ile üniversite mobilya bölümünün bir araya gelmesinin önemine değindi.  İleride mobilya sektörünün Karabağlar'da gelişmesi için öğrenci yetiştiren bu lisenin tanıtılmasına destek vereceklerinin altını çizen Selvitopu “Bilgiye çok fazla ihtiyaç var. Her konuya bilimsel olarak yaklaşmak gerekir. Sizler genç yaşlarda bu mesleğe gönül vermişsiniz. Bundan sonra da mesleğinizin gelişmesi için konunun uzmanı, akademik uzmanlarla bir araya gelin,  kendinizi daha da geliştirin” dedi.
Ünlü tasarımcı ve mimarlar Karabağlar'da
Öte yandan, Mobilya Günleri kapsamında düzenlenen söyleşilerde ünlü tasarımcılar, Karabağlar'da mobilyacılarla buluştu.  İstanbul'un marka isimlerinden tasarımcı ve iç mimar Emre Evrenos ve Nazar Şigaher birlikte açtıkları tasarım markaları “Daedalus” u nasıl yarattıklarını, tasarım yapmanın zorluklarını izleyicilere aktardılar. Soru-cevap ağırlıklı geçen söyleşiyi Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da izledi. Selvitopu, Genç tasarımcıları tebrik etti.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.