Dolar 34,1519
%0.16
Euro 38,0483
%-0.12
Altın 2.884,180
%0.32
Bist-100 9.925,00
%0.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar'da gergin meclis

Karabağlar'da gergin meclis

Karabağlar Belediyesi Mayıs ayı birinci meclis oturumu bir süredir yaşanan siyasi polemiklerin meclise taşınması ile başladı. Geçtiğimiz haftalarda AK Parti İlçe Başkanı Kadir Uçar’ın Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm’e getirdiği “Bu başkan part-time başkan. Yarım gün çalışan başkan. Sayın Başkan, siz maaşınızı da mı yarım alıyorsunuz'” şeklindeki eleştirisi sert şekilde karşılık bulurken, mecliste yer yer gergin dakikalar yaşandı.

  • Ege Postası
  • 04.05.2013 - 10:18
İZMİR-  Oturuma başkanlık eden ve Başkan Kürüm, açılışta meclis üyeleri ve misafirler arasında yer alan AK Parti İlçe Başkanı Kadir Uçar’ı selamlayarak, kendisinin geçtiğimiz hafta içerisinde kendisini hedef gösteren eleştirilerine cevap vererek, “Sakın ola bir daha beni özel hayatımla vurma” derken, Kürüm’ün verdiği cevap AK Parti Grup Başkanvekili Erol Körüklü tarafından karşılık buldu. Körüklü, mecliste söz hakkı bulunmayan Uçar’a karşı sarf edilen sözlere sinirlenerek, “Bu mecliste zaman zaman bu ve benzeri durumlar yaşanıyor. Özelikle mecliste söz hakkı bulunmayan insanlara karşı yöneltilen bu tarz sözleri tasvip etmiyoruz. Bunlar zaman zaman tekerrür eden şeyler” ifadelerini kullanırken, Başkan Kürüm, yine geçtiğimiz ay faaliyet raporunun görüşüldüğü meclis oturumunda yaşananları örnek göstererek,“Bir kere öncelikle senin bu meclisten özür dilemen lazım. Sen bu meclise, belediyemize “Tavernacı zihniyetle yönetiliyor” diyemezsin. Ben sana cevap vereyim dinle” diyerek çıkıştı. Tansiyonun artması ile birlikte meclisteki iki grup arasında sözlü atışmalar yaşandı.

Körüklü: Sizden bunu da bekleriz

Belediye başkanı Kürüm, Körüklü’ye, “Sizi dışarı atarım, terbiyeli konuşun” şeklinde seslenirken, sözlerine yeniden eleştiri ile devam eden AK Partili Körüklü, “Bir belediye başkanı, bir ilçe başkanına “Sakın ha” diye tehditte bulunamaz. Sayın Başkan, hata yapıyorsunuz ve hatalarınızdan ders almıyorsunuz. Sizden bunu da bekleriz. Bu şekilde tehditvari konuşamazsınız. Bizim bunu kabul etmemiz mümkün değildir” diye karşılık verdi. Yaşanan tartışmalar, CHP’li meclis üyelerinin araya girmesi ile son bulurken, meclis oturumu gündemdeki önergelerin görüşülmesi ile devam etti.

“Madem öyle bursu siz verin”

Oturumun son kısmında AK Parti grubunun söz alarak ilçedeki öğrencilere burs verilmediği yönündeki iddiaları yeniden tansiyonun yükselmesine neden olurken, Başkan Sıtkı Kürüm bu konunun sık sık tartışmaya açılmasını doğru bulmadığını niteleyerek, KARBEM’in çalışmalarını örnek gösterdi ve “Biz öğrencilere burs vermiyoruz ama binin üzerinde çocuğumuzu dershaneye gönderiyoruz. Siz hala o konuda, o bursta takılıp kaldınız. Biz bu yıl hedefimizi de büyüttük ve daha fazla öğrenciye ulaşacağız. Önemli olan öğrencilere eğitimde bu fırsatları sunmaktır. Madem öyle, imkanınız varsa, her sene siz de öğrencilere burs verin. Hatta siz beş verin, ben 10 vereceğim” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.