Dolar 34,1518
%0.16
Euro 38,0586
%-0.09
Altın 2.888,510
%0.47
Bist-100 9.899,00
%-0.01

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Büyükşehir'den kritik hamleler

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Büyükşehir'den kritik hamleler

İzmir’in adaylık için yarıştığı EXPO 2020’nin yapılacağı yer olan İnciraltı'yla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın planlarına itiraz eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, yenisine de itiraz etti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Büyükşehir Belediye Başkan Aziz Kocaoğlu’nun vizyon projeleri arasında yer alan Yeni Fuar Alanı’nın bulunduğu yeri tema alanı’ ilan etti. Bakanlığın hamlesiyle fuar projelerinde gerekmeyen Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu alma zorunluluğu ortaya çıktı.

  • Ege Postası
  • 03.05.2013 - 10:57
EGE POSTASI - Kentin geleceğini yakından ilgilendiren yerlerin başında gelen İnciraltı ve Yeni Fuar Alanı’nda önemli gelişmeler yaşandı.

BÜYÜKŞEHİR’DEN PLANLARA İTİRAZ
İzmir’in adaylık için yarıştığı EXPO 2020’nin yapılacağı yer olan İnciraltı'yla ilgili hazırlanan imar planları konusunda Büyükşehir’den sürpriz bir hamle geldi.Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın daha önce hazırladığı planlara itirazda bulunması tartışma yaratan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bakanlıkça bu itirazları dikkate alınarak yeniden hazırlanan yeni imar planlarına da itiraz etti. 25 Nisan'da itirazını ileten Büyükşehir Belediyesi'nin planlarda "sosyal hizmet alanı" olarak belirlenen bazı yerlerin belediye hizmet alanı olarak değiştirilmesini ve bölgedeki bazı yolların bağlantılarıyla ilgili değişiklik yapılmasını talep ettiği öğrenildi.

BAKANLIK ‘TEMA ALANI’ İLAN ETTİ ÇED ZORUNLULUĞU DOĞDU

Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkan Aziz Kocaoğlu’nun vizyon projeleri arasında yer alan toplam 337 bin metrekare üzerinde projesi hazırlanan geçtiğimiz ay CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılımıyla temeli atılan ve inşaatına başlanan Yeni Fuar Alanı’nda da bir şok yaşandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 330 bin metrekare alanda inşaat çalışmaları devam eden projenin bulunduğu alanı ‘tema alanı’ ilan etmesi projeyi durdurma aşamasına getirdi.Bakanlığın hamlesiyle fuar projelerinde gerekmeyen Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu alma zorunluluğu ortaya çıktı. Belediyenin, teşvik için başvuru yaptığı projeye destek verilmesi için ÇED sürecinin tamamlanması gerekecek.

Büyükşehir Belediyesi: İnciraltı’na itiraz değil, öneri

İzmir Büyükşehir Belediyesi, bazı basın yayın organlarında çıkan, "İnciraltı’na yine itiraz" şeklindeki haberler üzerine bir açıklama yaptı. Söz konusu haberde geçen, 25 Nisan 2013 tarihli, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan yazının itiraz niteliğinde olmadığı, planlarda belirlenen teknik ve uygulama problemlerinin giderilmesine yönelik olduğu belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi: “Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi yazısında, alanda yapılacak EXPO organizasyonu ve planla belirlenen kullanımlar gözönüne alınarak, bölgede itfaiye hizmetlerinin gerçekleştirilmesi amacıyla 'İtfaiye Tesisi Alanı'na gereksinim duyulması nedeniyle 'Belediye Hizmet Alanı' belirlenmesi talep edilmiş, ayrıca mevcut 1/1000 ölçekli imar planlarıyla söz konusu planlardaki yolların uyumsuzluklarının giderilmesi amacıyla teknik düzeltmeler önerilmiştir.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.