Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar'da mikrofon kadınlarda

Karabağlar'da mikrofon kadınlarda

Karabağlar Belediyesi, Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne ilişkin farklı bir programa imza attı. Bir hafta süren çeşitli etkinliklerde kadınlara mikrofon uzatıldı ve kadınlar yaşadıkları toplumsal sorunları anlatma fırsatı buldular. Uzmanlar da onlara yol gösterdi ve çözüm konusunda önerilerde bulundular.

  • Ege Postası
  • 06.03.2015 - 12:30
Her yıl 8 Mart tarihinde kutlanan Dünya Emekçi Kadınlar Günü, Karabağlar'da bir hafta boyunca düzenlenen toplantı ve sohbetlerle farklı bir anlam kazandı.   Karabağlar Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü’ne ait Özgür, Limontepe, Eskiizmir ve Esendere Semt Merkezleri’nde kadınlar toplumda karşılaştıkları sorunları tüm katılımcılara mikrofonla anlattılar. Eskiizmir semt evinde düzenlenen etkinliğe ise Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da katıldı.

Sözde değil özde olmalı
Kadınlara yönelik son dönemde yaşanan cinayetlerin yaşanan sorunları dile getirdiğine dikkat çeken Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, bunun çözümünün eğitim, sosyalleşme ve özellikle erkeklerin eğitilmesiyle çözülebileceğini söyledi. Yaşanan vahşete söyleyebilecek söz bulamadığını belirten Selvitopu, kadın-erkek eşitliğinin sözde değil, özde hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı. 

Selvitopu, “ İnsan olmanın erdemi kendine hakim olmaktır. Bu anlamda sizler insan olmanın erdemini en iyi temsil edenlersiniz. Hep yanımızda olanlar kadınlarımızdır. Bizim de yerel yönetim olarak görevimiz sizlere yönelik çalışmalar da yapmaktır. Sizlere yardımcı ve destek olmaktır. Bu toplantılarda biz de sizleri dinleyerek çözümler bulma amacındayız.  Kadın-erkek eşitliğini lafta değil her türlü yaşamda hayata geçirmeliyiz. Toplumsal yaşamda, iş yaşamında bunları göremiyoruz, eksiklikler var. Bu mücadeleyi sizler bizden daha iyi yapacaksınız. Bize düşen sizlere destek olmaktır.” diye konuştu. 

Kooperatifçiliğe önem veriyoruz
Karabağlar Belediyesi Sosyal Yardım işleri Müdürü Pelin Erda ve birim yetkilisi Meral Keleş de yaptıkları konuşmalarda, Türkiye'de kadın olmanın zorluklarından bahsetti. Karabağlar'da kadınlara yönelik istihdam ve kooperatifçiliğe önem verdiklerinin altını çizen Pelin Erda “Kavacık’ta  ve Uzundere’de kadınların kooperatifçilik sayesinde büyük bir yol kat ettiğini belirterek aynı uygulamayı semt merkezlerindeki kadınlarla da yapacaklarını ifade etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.