Dolar 34,2263
%-0.04
Euro 37,5888
%-0.11
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar'da skandal rapor yargıya taşınıyor

Karabağlar'da skandal rapor yargıya taşınıyor

Karabağlar'da AK Parti'li Meclis Üyesi Azad Fazla geçtiğimiz yıl ilçe belediyesine yönelik hazırlanan denetim komisyonu raporunun peşini bırakmıyor. 36 bin ton ve 460 bin liralık kayıp malzemeleri bir kez daha gündeme taşıyan Fazla, belediyenin yolsuzlukların üzerini örtmeye çalıştığını savundu. Fazla ayrıca konuyla ilgili yazılı cevap alamadıkları takdirde konuyu yargıya taşıyacaklarını, belediye başkanı ve sorumlular hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. Karabağlar'da flaş gelişme

  • Ege Postası
  • 08.01.2016 - 12:57
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Karabağlar Belediyesi'nde geçtiğimiz yıl büyük krize yol açan belediye meclisinin denetim komisyonu raporu yargıya taşınıyor. Raporda imzası bulunan AK Parti'li Meclis Üyesi Azad Fazla, 1333 tır inşaat malzemesinin kayıplara karıştığını belirterek, tespit ettikleri yolsuzluk ve usulsüzlükler hakkında bir yıldır hiçbir işlem yapılmadığından ötürü savcılığa gitmeye hazırlandıklarını söyledi.

KOMİSYON RAPORU YENİDEN GÜNDEMDE
Karabağlar Belediyesi'nde geçtiğimiz yıl meclis bünyesinde 3 CHP'li ve 2 AK Parti'li üye tarafından oluşturulan denetim komisyonu tarafından hazırlanan şok raporun yankıları giderek artıyor. Geçtiğimiz yıl meclis onayından geçmesine karşın krize yol açan ve tespit edilen bulgularla ilgili henüz hiçbir işlem yapılmayan komisyon raporları AK Parti tarafından bir kez daha gündeme taşındı. Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen belediye meclis toplantısında raporla ilgili tespit edilen hususlara dair yazılı açıklama isteyen ve Başkan Selvitopu'na soru önergesi sunan AK Parti grubu hukuka aykırı bulduğu süreci yargıya götürme kararı aldı.
 

FAZLA: BELEDİYEDEKİ YOLSUZLUKLARIN ÜSTÜ ÖRTÜLÜYOR
Hazırlanan raporlar çerçevesinde belediyede görevi suistimal, yolsuzluk ve çeşitli usulsüzlükler olduğu kanaatine vardıklarını hatırlatan AK Parti'li Meclis Üyesi Azad Fazla, meclis çalışma yönetmeliği ve hukuk kurallarına aykırı olmasına karşın sorularına yanıt alamadıklarını belirtti. Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nun gerekli işlemleri yapmaktan kaçındığını, iç soruşturma başlatmadığını ve belediye bünyesindeki usulsüzlüklerin üstünü örttüğünü söyleyen Fazla, "Bir senedir halen ses seda yok.  Aradan geçen süre zarfında hiçbir işlem yapılmadı. Biz de soru önergesi verdik ve yazılı cevap istiyoruz. Bir kez daha soruyoruz, Sayın Selvitopu iç denetim yapıldı mı, savcılığa gidildi m? Bize yazılı yanıt vereceğini belirtmesine karşın aylardır sorularımıza bir cevap alamadık" dedi.
 
KRİZ YARGIYA TAŞINIYOR: SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAKLAR
Selvitopu'na "Yolsuzlukları örtbas etme, gerekli adli mercilere bildir" çağrısı yapan AK Parti'li Azad Fazla, "1333 tır inşaat malzemesi nereye gitt? Bu tespitler çok ciddi konulardır. Ne yazık ki, ilçe kaymakamlığı da burada henüz hiçbir işlem yapmadı. Mülkiye müfettişlerini göreve çağırıyoruz. Müfettişler ne iş yapa? İzmir'in havasını almak için mi buradalar'  Dosyalar incelensin, gerçekler ortaya çıksın. Bu para Karabağlar'ın parasıdır. Sorularımıza Nisan ayından bu yana yanıt alamadık. Yolsuzlukların üstü örtülmesin. Biz bu konuyu gerekirse yargıya taşıyacağız ve hem başkan hem de sorumlular hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacağız" şeklinde konuştu.
 


1333 TIR MALZEME KAYIP!
Fazla geçtiğimiz hazırlanan raporların ardından yaptığı açıklamada ihaleyle satın alınan 460 bin liralık 36 bin ton kum, çakıl ve agrega malzemenin ortadan kaybolduğunu açıklamıştı. Raporlara yansıyan ve yaklaşık 133 tır dolusu malzemenin şantiyede depolanmak üzere satın alındığını vurgulayan Fazla, belediyenin söz konusu malzemeyi depolayacak tesisi bulunmadığına dikkat çekmişti. ihale dosyasında alınacak malzemelerin ve yapılacak işin muhteviyatı ile işin nereye yapılacağını konusunda bilgi verme zorunluluğu bulunduğunu hatırlatan Fazla, yetkililerin sözlü olarak verdiği yanıtta Karabağlar'daki arazilerde kullanıldığını söylediğini ancak, nerelerde ne amaçla kullanıldığının açık ve net olmadığını dile getirmişti. Raporlarda ayrıca, 12 Şubat 2014 tarihinde satın alınan söz konusu malzemenin 12 kilometrelik yol yapımına denk geldiği yani, Karabağlar'dan Karşıyaka'ya yol yapmaya yeteceği vurgulanmış ve yapılan inceleme sonucunda alınan malzemelerin belediyeye ait tesis ve depolarda bulunmadığı tespiti kayıt altına alınmıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.