Dolar 34,2585
%0.05
Euro 37,6111
%-0.05
Altın 2.920,540
%-0.03
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar’da asansörler denetim altında

Karabağlar’da asansörler denetim altında

Karabağlar Belediyesi, Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ile “Asansörlerin yıllık kontrol ve bakımı” yönetmeliğini imzaladı. Geçtiğimiz yıl da aynı protokol imzalanmış, asansörlerin güvenliği konusunda olumlu sonuçlar elde edilmişti.

  • Ege Postası
  • 08.01.2016 - 12:02
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ile Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Güniz Gacener Ermin arasında imzalanan protokol gereği,  ilçede bulunan asansörler 2016 yılı sonuna kadar Makina Mühendisleri Odası yetkilileri tarafından güvenlik ve işletme yönünden muayene edilecek.

Gösterilen hassasiyete teşekkür ediyoruz
Protokolün ardından açıklamalarda bulunan Başkan Selvitopu,  ilçede çok sayıda asansörlü bina olduğunu belirterek, “Makina Mühendisleri Odası geçtiğimiz yıl denetimlerini titizlikle gerçekleştirdi. Gösterdikleri hassasiyetten ötürü teşekkür ediyorum.” Dedi.

Başkanlık makamında imzalanan protokol sonucuna göre 2016 yılı içinde ilçede bulunan asansörlü binalar denetlenecek. Yasa gereği yapılardaki asansörler A tipi muayene kuruluşları tarafından muayene edilip muayene sonuçları belediye ve bina yönetimine verilecek. Arızalı ya da eksikleri olan asansörlerin onarılması istenecek.

İzmir bu konuda öncü oldu
Makina Mühendisleri Odası’nın İzmir’de öncü olduğunu belirten Oda Yönetim Kurulu Başkanı Güniz Gacener Ermin, bu uygulamanın 15 yıl önce ilk kez Elektrik Mühendisleri Odası ile birlikte başladığını belirtti. Ermin, “Karabağlar Belediyesi’ne destekleri için teşekkür ediyoruz. Makina Mühendisleri Odası olarak halkın yararına olan bütün işlerde olmak için çalışıyoruz. Bunu yürütürken de tecrübeli ekimiz ile sağlıklı sonuç almak için her türlü desteği vereceğiz.” diye konuştu.
İmzalanan protokolde,  Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Sekreteri Melih Yalçın ile Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı Alev Ağrı da hazır bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.