Dolar 34,1769
%0.04
Euro 38,1642
%0
Altın 2.916,950
%-0.11
Bist-100 9.777,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar'da yatırımcıya davet var

Karabağlar'da yatırımcıya davet var

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, İzmir’in 480 bin nüfuslu en büyük ilçesi Karabağlar’ın gelişme potansiyeli çok büyük bir ilçe olduğuna dikkat çekerek havalimanı, serbest bölge, çevre yolu gibi önemi noktalara yakın olması nedeniyle de önemli avantajlarının bulunduğunu, dolayısıyla yatırımcıları Karabağlar’da görmek istediklerini söyledi.

  • Ege Postası
  • 04.06.2014 - 10:13
 İZMİR- Kentsel dönüşümün ilçedeki önemini de vurgulayan Başkan Selvtipou, “Yerel yönetimler olarak yatırımcının önünü açmak istiyoruz. Bunu da İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalışarak gerçekleştirebiliriz.” Dedi.
 
Swiss Otel’de düzenlenen “Kentsel Dönüşüm ve Yeşil Çevre” konulu toplantıda konuşan Muhittin Selvitopu Karabağlar’ın 480 bin nüfusa, 52 bin küsur binaya sahip bir ilçe olduğunu ve ilçenin yüzde 50’sinde dönüşüme ihtiyaç olduğunu belirtti, yatırımcıları Karabağlar’a davet etti.
 
Kentsel Dönüşüm’ün katılımcı ve şeffaf bir anlayışla gerçekleştirilmesi gerektiğini belirten Selvitopu, dönüşümde insanların görüş önerilerinin alınması, o bölgede oturanların sürece mutlaka katılmaları gerektiğini vurguladı. Selvitopu ayrıca, kentsel dönüşüm projelerinin mutlaka sosyal dönüşüm projeleriyle desteklenmesi gerektiğine değinerek, “Sosyal dönüşüm projeleriyle desteklenmeyen hiçbir kentsel dönüşüm projesi iyi sonuç almaz, fayda sağlamaz.” dedi.
 
POLİTİK DAVRANILDI
Karabağlar’ın İzmir’in en fazla dönüşüme ihtiyacı olan ilçesi olduğunu nedenleriyle açıklayan Başkan Selvitopu, Karabağlar’ın oluşturulurken politik sebeplerle hareket edildiğini ve düzensiz yapılaşmanın çok yoğun olması nedeniyle ilçenin yüzde 50’lik bölümünün dönüşüme ihtiyacı olduğunu ifade etti ve şunları söyledi:  “İlçe oluşturulurken hizmeti esas alan bir anlayış değil, politik sebepler dikkate alınmış. Karabağlar 480 bin nüfusa sahip İzmir’in en büyük ilçesi. Bununla birlikte Karabağlar’da 52 bin küsur bina bulunuyor. İlçemizde dikey ve yatay iki tür düzensiz yapılaşma var ve şu anda 549 hektar riskli alan söz konusu. Yani ilçenin yüzde 50’inde dönüşüme ihtiyaç var.”
  
İNSANLAR DÖNÜŞÜM SÜRECİNE KATILACAK
Karabağlar’da yapılacak dönüşüm çalışmalarında insanların görüş ve önerilerinin dikkate alınıp, bölgede oturan insanların sürece dahil edilmeleri gerektiğini vurgulayan Başkan Selvitopu, “Dönüşüm şeffaf ve katılımcı bir anlayışla gerçekleştirilmeli. Bölgede oturan insanla sürece dahil edilmeli. İnsanlarla direk bağlantılı olan bu çalışmalar masa başında değil, insanların görüş ve önerileri alınarak yapılmalı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı bazı dönüşüm projelerinde bu anlayış benimsendiği için çalışmaların yapıldığı bölgelerde halktan olumlu tepkiler geliyor. Biz de Karabağlar’da bu anlayışla insanların fikrini alarak hareket edeceğiz” diye konuştu.
 
YATIRIMCIYA ÇAĞRI
Dönüşüm projelerinde çalışmaya aday yatırımcılara Karabağlar’ın potansiyelini de anlatan Selvitopu, “Karabağlar gelişme potansiyeli çok büyük bir ilçe. Havalimanı, serbest bölge, çevre yolu gibi önemi noktalara yakın olması nedeniyle İzmir’de gelişme potansiyeli en yüksel yerlerden birisi. Burada yerel yönetimler olarak yatırımcının önünü açmak istiyoruz. Bunu da İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalışarak gerçekleştirebiliriz” dedi.
 

 
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.