Dolar 34,1843
%-0.06
Euro 37,8762
%0.27
Altın 2.927,670
%-0.06
Bist-100 9.351,00
%-3.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar’da “Faşizme Karşı Özgür Sanat” söyleşisi

Karabağlar’da “Faşizme Karşı Özgür Sanat” söyleşisi

Karabağlar Belediyesi, sanat alanında da yaşanan baskı ve kısıtlamalara karşı “Faşizme Karşı Özgür Sanat” konulu söyleşiye ev sahipliği yaptı.

  • Ege Postası
  • 22.11.2013 - 13:30
İZMİR- İstanbul Şehir Tiyatroları Yönetmeni ve Oyuncusu Aslı Öngeren, Devlet Tiyatrosu Yönetmeni ve Oyuncusu Görol Tonbul, Heykeltraş, Ressam, Yazar Hakan Kirezci, Dramaturg, Yazar, Yönetmen Haluk Işık, İstanbul Şehir Tiyatroları Yönetmeni Orhan Alkaya, İstanbul Şehir Tiyatroları Yönetmeni Ragıp Yavuz, Yönetmen Oyuncu Orçun Masatçı, Belgesel Yönetmeni Mesut Kara’nın katıldığı söyleşide, son dönemde sanat üzerinde baskıların arttığı vurgulandı. Bozyaka Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte sanatçılar, sanatın doğasına ters düşecek şekilde "muhafazakar sanat" adı altında yeni yapılanmaların yaratılmaya çalışıldığına dikkati çekti. Sanatın ve sanatçının üzerinde yaratılmaya çalışılan her türlü baskıcı ve kısıtlayıcı faşist anlayışa karşı, olduklarını vurguladı.
Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm de son dönemde yaşamın her alanında baskı unsurunun arttığını belirterek, 21. yüzyılda demokrasi ve özgürlüklerin önemine dikkat çekti. Kürüm, sanatçılara etkinliğe katılımları için teşekkür ederek, plaket verdi. Yoğun ilgi gören söyleşinin Düşbaz ve Praksis’in konserleri büyük alkış aldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.