Dolar 34,2139
%0.1
Euro 37,9024
%-0.5
Altın 2.931,340
%1.22
Bist-100 9.351,00
%-3.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar’da kadınlar şiddete karşı birleşti

Karabağlar’da kadınlar şiddete karşı birleşti

İzmir Barosu Kadın Hakları Danışma ve Hukuk Araştırma Merkezi Gönüllü Avukatlarından Rahile Horzum, “Şiddete uğruyorsanız veya yakınınızda böyle bir olaya şahitseniz şikayetçi olmaktan korkmayın, siz haklısınız ve yetkililer sizi koruyucu tedbirler almak zorunda” dedi.

  • Ege Postası
  • 27.11.2012 - 12:57

İZMİR - Karabağlar Belediyesi, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü kapsamında “Şiddete Karşı Birleşelim” etkinliği düzenledi. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Sosyal Yardım İşleri’nin düzenlediği etkinliğe katılan Avukat Rahile Horzum ve Avukat Seda Ayaz Aksoy, Kadın Hakları Danışma ve Hukuk Araştırma Merkezi’nin kadınlarla ilgili yaptığı çalışmalarla ilgili kadınları bilgilendirdi.

Ülkemizde şiddet mağduru kadınların şikayetçi olmaktan korktuklarına dikkati çeken Horzum, “Şiddete uğruyorsanız veya yakınınızda böyle bir olaya şahit olursanız, korkmadan şikayetçi olun. Kolluk kuvvetlerine sığının. Ailenin Korunması ve Kadına Şiddetin Önlenmesi konusunda çıkarılan kanunla birlikte artık kolluk kuvvetleri ve mülki amirler sizi koruyucu tedbirler almak zorunda. Yeter ki şiddete uğrayan kadınlar korkmadan şikayetlerini yetkililere bildirsin” diye konuştu.

 Avukat Seda Ayaz Aksoy ise, katılımcıları adli yardımlarla ilgili bilgilendirdi. Aksoy, “Kadınlar görünen ve görünmeyen çeşitli şiddetlerle karşı karşıya geliyor.  Yeni düzenlemelerle şiddet mağduru kadının ispat zorunluluğu ortadan kalktı. Siz şikayetinizi açık bir şekilde yetkililere bildirirseniz derhal işlem yapılmaya başlanacak ve gereği yapılacaktır. Burada önemli olan şiddet mağduru kadının açık bir şekilde şikayetini belirtmesi” dedi.

Bozyaka Kültür Merkezi’nde düzenlenen Şiddete Karşı Birleşelim etkinliğinde, kadına karşı şiddeti anlatan kısa film gösterimi ile Karabağlar Belediyesi Tiyatro Kursiyerleri’nin “Özne Sizsiniz” adlı oyunu sahnelendi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.