Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karaburun Kadın İnsiyatifi drama sessiz kalmadı

Karaburun Kadın İnsiyatifi drama sessiz kalmadı

Son dönemde artan terör olayları, sokağa çıkma yasakları ve şehit haberleri ile sarsılan ülkenin güneydoğusuna İzmir'in batı ucundan barış çağrısı geldi. İnsanlık dramının son bulmasını temenni eden Karaburun Kadın İnsiyatifi, silahların susması için çağrı yaptı. Karaburun Kadın İnsiyatifi drama sessiz kalmadı

  • Ege Postası
  • 14.01.2016 - 10:08
İZMİR- Ülke genelinde yaşanan gergin süreç ve yasa boğan şehit haberlerine kayıtsız kalmayan Karaburunlu vatandaşlardan barış feryadı yükseldi.
 
Ülke genelinden yükselen barış taleplerine gün geçtikçe yenisi eklenirken, Karaburun Kadın İnsiyatifi de yaşanan drama sessiz kalmadı. Acı haberlerin son bulmasını dileyen Karaburunlu kadınlar yaptıkları yazılı açıklamada şunları dile getirdi:
 
"Ülkemizin doğusunda ve güneydoğusunda yaşanmakta olan insanlık dramından tüm kadınlar,  anneler gibi bizler de derin acı duyuyoruz. Sessiz kalmayı vicdanımıza sığdıramıyoruz. Her gün etnik kökeni, siyasal tercihi, mesleği, cinsiyeti ne olursa olsun gencecik insanlarımız, çocuklarımız, vatandaşlarımız hayatını kaybediyor. Hayata henüz merhaba demiş bebekler, hayatının son zamanlarını yaşayan yaşlılar kör kurşunlara kurban oluyor. Sokağa çıkma yasakları, eğitim olanaklarının ortadan kalkması, sağlık hizmetlerinin yapılamaması, temel ihtiyaçların karşılanamaması ve ardı arkası kesilmeyen ölüm haberleri ülkemizdeki gerginliği daha da artırırken kin, nefret ve intikam duygularını körüklüyor.
 
Bizler, farklı etnik köken ve farklı siyasal tercihlerden Karaburunlu bir grup kadın olarak, hayatın ölüme galip gelmesi için hemen şimdi silahların susmasını, hayatın normale dönmesini, kısacası barış istiyoruz. Çocuklar ölürken hayat sürmez. Sesimizi kör nefretin karşısında duran; eşitliği, iyiliği ve hayatı savunan kadınların sesine katıyoruz. Yaşasın barış!"

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.