Dolar 34,5328
%-0.03
Euro 36,1615
%0.43
Altın 3.000,150
%-0.18
Bist-100 9.550,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karafatma’nın taşı marka oldu

Karafatma’nın taşı marka oldu

Karabağlar Belediyesi, taş yığını halindeki Yeşilyurt’taki Karafatma Dağı’nı tıraşladı. Dağdan elde edilen taşlar, park ve yeşil alan projelerinde oya gibi işlendi, Uğur Mumcu Parkı’nda dilek taşı oldu. Altın değerindeki taşlar, 25 milyon liralık tasarruf sağladı, Karabağlar’ın simgesi, markası oldu.

  • Ege Postası
  • 14.10.2012 - 09:38
 İZMİR -İnsanların bakmaktan bile ürktüğü taş yığını halindeki Karafatma Dağı’nın tıraşlanması için 2 yıl önce çalışma başlatan Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, bugüne kadar yaklaşık 50 bin metreküp taş elde ettiklerini söyledi. Taşları, ilçede yürütülen Uzundere Rekreasyon Alanı başta olmak üzere pek çok park ve yeşil alan projesinde kullandıklarını belirten Kürüm, şunları söyledi:

DİLEK TAŞI OLDU

“Taş yığını halindeki Karafatma Dağı’nın çevresi de çöplük, mezbelelik haldeydi. Dağın tıraşlanması hiçbir yöneticinin aklına gelmemişti. Bizim, 2 yıldır yürüttüğümüz bu çalışma birkaç amaca birden hizmet etti. 5 bin kamyon yaklaşık 50 bin metreküp taş elde ettik. Bizim için altın değerinde olan taşları, projelerimizin istinat duvarlarında kullandık, Karabağlar’ı bu taşlarla süsledik. Süslemekle kalmadık, kimlik oluşturduk, Karabağlar’ın simgesi oldu. Karafatma’dan elde ettiğimiz büyük bir taşı da halkın isteği üzerine, Uğur Mumcu Parkı’na yerleştirdik, çevresini düzenledik. Halk buna ‘dilek taşı’ dedi, parka ayrı bir renk kattı. Nazım Hikmet Parkı’ndaki Nazım Hikmet Heykeli’nin altına da bu taşı yerleştirdik. İlçemizde projelerimizi yerinde inceleyen herkes, Karafatma’nın taşlarını tanıyor. Bu taşlar Karabağlarla bütünleşti, marka oldu” dedi.

 KARAFATMA’YA TEŞEKKÜR

Karafatma Dağı ile 50 bin metreküp taş ihtiyacını karşılamak için taş ocaklarından alım yapmak zorunda kalmadıklarını vurgulayan Kürüm, bu yolla 25 milyon lirayı bulan bir tasarrufa imza attıklarını söyledi. Kürüm, “Bu nedenle Karafatma Dağı bizim için çok önemli. Biz de teşekkür etmek için anısına bir heykel hazırlattık. Dağın tıraşlanmasıyla birlikte parkı ve çevresini açtık, yeniden düzenledik ve Karafatma Heykeli de parkta yerini aldı. Şimdi halkımız son derece mutlu, artık pencerelerini açıp, güneşi görebiliyorlar. Karafatma Parkı’nda günün yorgunluğunu atıyor, çaylarını yudumlayarak, sohbetlerini yapıyorlar” dedi.

Karafatma’nın taşı nerelerde kullanıldı'

Uzundere Rekreasyon Alanı – 30.000 metreküp

Nazım Hikmet Parkı ve çevresi – 5.000 metreküp

Mehmet Akif Ersoy Parkı – 4.000 metreküp

Maliyeciler Mahallesi – 5.000 metreküp

General Kazım Özalp Parkı – 1.500 metreküp

Peker Mahallesi Parkı – 2.000 metreküp

İkram Mihyaz Parkı – 1.000 metreküp

KARBEM – Yeşil Bina  1.500 metreküp 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.