Dolar 34,2715
%0.31
Euro 37,4706
%-0.14
Altın 2.900,550
%0.39
Bist-100 8.964,00
%-1.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karaman'ın Çoğlu köylüleri gurbette hasret giderdi

Karaman'ın Çoğlu köylüleri gurbette hasret giderdi

Karaman'a bağlı Çoğlu köyünden gurbetçiler, Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da bir araya geldi. ‘Tanışma ve Kaynaşma Buluşması’ adlı etkinliğe, Hollanda’nın yanı sıra Almanya ve Belçika’da ikamet eden vatandaşlar da katıldı.Başkent...

  • Ege Postası
  • 27.06.2013 - 11:46
Karaman'a bağlı Çoğlu köyünden gurbetçiler, Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da bir araya geldi. ‘Tanışma ve Kaynaşma Buluşması’ adlı etkinliğe, Hollanda’nın yanı sıra Almanya ve Belçika’da ikamet eden vatandaşlar da katıldı.

Başkent Amsterdam’daki Galatasaray Futbol Derneği salonunda bir araya gelen 150 Çoğlulu gurbetçi, hasret giderdi. Hollanda Çoğlular Derneği tarafından düzenlenen buluşma programında kısa bir konuşma yapan dernek başkanı Erkan Özçelik, “Yaptığımız araştırmalara göre Hollanda genelinde 200’den fazla hemşehrimizin olduğunu tahmin ediyoruz. Bu gibi toplantılarla hem hemşehrilerimize ulaşmak, hem de önemli günlerde bir araya gelmeyi amaçlıyoruz. Siz değerli hemşehrilerimizden isteğimiz, derneğimize sahip çıkıp, üye olmanız ve ulaşamadığımız hemşehrilerimize ulaşmamızı sağlamanızdır. İzin sonrası Avrupa genelinde yaşayan hemşehrilerimiz için geniş çaplı bir organizasyon düzenlemeyi planlıyoruz.” dedi.

Çocuklar için oyun alanları ve gençler için de değişik etkinliklerin düzenlendiği buluşma programı, akşam geç saatlere kadar devam etti.
Bu yıl ilk kez düzenlenen bu etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getiren Çoğlulular, bu gibi organizelerin her yıl olmasını istediklerini dile getirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.