Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karamanoğlu Mehmet Bey'in Türkçe Fermanı'nı kitap ayracı yaptılar

Karamanoğlu Mehmet Bey'in Türkçe Fermanı'nı kitap ayracı yaptılar

Nevşehir Ticaret Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencileri, Karamanoğlu Mehmet Bey’in 736 yıl önce yayınladığı Türkçe Fermanı'nı kitap ayracı şeklinde bastırarak dağıtıyor.Nevşehir Ticaret Meslek Lisesi 11/A ve 11/B sınıfları proje...

  • Ege Postası
  • 18.05.2013 - 12:42
Nevşehir Ticaret Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencileri, Karamanoğlu Mehmet Bey’in 736 yıl önce yayınladığı Türkçe Fermanı'nı kitap ayracı şeklinde bastırarak dağıtıyor.

Nevşehir Ticaret Meslek Lisesi 11/A ve 11/B sınıfları proje hazırlama dersi kapsamında Karamanoğlu Mehmet Bey’in 736 yıl önce yayınladığı Türkçe Fermanı ile ilgili örnek bir çalışmaya imza attı.

Türk dili ve edebiyatı Osman Nuri Güven rehberliğinde Karamanoğlu Mehmet Bey’in "Bugünden sonra divanda, dergahta ve bargahta, mecliste ve meydanda Türkçeden başka dil kullanılmayacaktır.” şeklindeki fermanı kitap ayracı şeklinde 6 bin adet bastırılarak başta Ticaret Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencileri olmak üzere Nevşehir Lisesi, Merkez Anadolu Lisesi ziyaret edilerek dağıtıldı. Ayracın diğer okullara da ulaştırılması konusunda da çalışmalar devam ediyor.

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Güven, "Günümüzde Türkçemizin birçok olumsuzluklarla mücadele etmek zorundadır. Özellikle gençler mesajlarında kullandıkları Türkçe ile dilimize zararlar veriyor, yabancı isimli iş yerlerinin çoğalıyor. Halkımız ise bu konuda bilinçsiz ve duyarsız durumdadır. Bizler 736 yıl önce Karamanoğlu Mehmet Bey’in hassasiyetini göstermek zorundayız." dedi.

Osman Nuri Güven, projenin her aşamasında emeği geçen öğrenci, öğretmen ve idarecilere teşekkür etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.