Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kardeş Kılıçdaroğlu'na kötü haber

Kardeş Kılıçdaroğlu'na kötü haber

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu’nun AK Parti Konak İlçe Başkanlığı’na yaptığı üyelik başvurusunun kabul edilmeyeceği öğrenildi. Daha önce de AK Parti Genel Merkezi’ne gidip üyelik başvurusunda bulunan ancak başvurusu ‘etik’ gerekçeyle reddedilen Celal Kılıçdaroğlu, bu kez şansını Konak’tan denemişti. Konuyu değerlendiren Aydın Şengül ise, "Aile içi kavganın tarafı gibi olmak istemiyoruz, bunu siyasete malzeme etmek istemiyoruz. Kendi aralarında sorunları varsa çözsünler. O anlamda üyelik kaydını doğru bulmuyoruz. Yoğunuz zaten, bir sürü işimiz gücümüz var. Bu durumla uğraşamayız" dedi. ‘Kapıdan atarlarsa bacadan girerim’ demişti

  • Ege Postası
  • 03.05.2018 - 10:51

HALİDE DEMİR POLATLI/ EGEPOSTASI- Celal Kılıçdaroğlu, dün Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş’ı ziyaret ederek doldurduğu üyelik başvuru formunu ve AK Parti üyesi olma talebini İlçe Başkanı Başdaş’a iletti.  Kılıçdaroğlu’nun ikinci başvurusunun kabul edilip edilmeyeceğine AK Parti Genel Merkezi karar vermesi beklenirken, AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ün Celal Kılıçdaroğlu’nun başvuru formu Ankara’ya gitmeden, partisinin Genel Merkezi’nin daha önce verdiği red kararıyla uyumlu düşünerek, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu’nun üyeliğinin etik olmadığı yönünde görüş belirttiği kaydedildi.  

AYDIN ŞENGÜL’ÜN TALEBE ‘AİLE İÇİ MESELE’ DİYEREK OLUMSUZ GÖRÜŞ BİLDİRDİ

İl Başkanı Şengül’ün de Kemal Kılıçdaroğlu’nun kardeşiyle ilgili durumun aile içi bir mesele olduğu yönünde görüş belirterek, başvurunun kabul edilmemesi gerektiğini düşündüğünü ifade ettiği öğrenildi. Celal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan sonra İzmir'de yaptığı hamle bir kez daha hayata geçmemiş oldu. 

AYDIN ŞENGÜL: BİZ BU ÇEKİŞMENİN NE İÇERİSİNDE OLMAK NE DE PRİM VERMEK İSTEMİYORUZ

Öte yandan konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu'nun adaylık başvurusu değerlendiremeyeceklerini, üyelik kaydını etik nedenlerle doğru bulmadıklarını söyledi. 

ŞENGÜL: KENDİ ARALARINDA SORUNLARI VARSA ÇÖZSÜNLER 

Şengül, "Bir şeyin tarafı olmak istemiyoruz. Aile içi kavganın tarafı gibi olmak istemiyoruz, bunu siyasete malzeme etmek istemiyoruz. Kendi aralarında sorunları varsa çözsünler. O anlamda üyelik kaydını doğru bulmuyoruz. Yoğunuz zaten, bir sürü işimiz gücümüz var. Bu durumla uğraşamayız. Bizler AK Parti olarak, aile arasında yaşanan bir problemin içerisinde olmayacağımız gibi böyle bir konunun siyasete alet edilmesine de kesinlikle karşıyız. Biz, bu çekişmenin ne içerisinde olmak ne de böyle bir şeye prim vermek istemiyoruz. Türkiye’nin ana muhalefet partisinin genel başkanının aile içi sorunlarının gündeme getirilerek siyasi malzeme yapılmaya çalışılmasını doğru ve etik bulmuyoruz. Bizim parti olarak daha önemli gündemlerimiz var" şeklinde açıklama yaptı. 

‘NÜFUS KAYDIMI İZMİR’E ALDIRDIM’ DEMİŞTİ

Daha önce yaptığı başvurunun nüfus kaydının Ankara’da olmaması nedeniyle kabul edilmediğini savunan Celal Kılıçdaroğlu, Isparta’da bulunan nüfus kaydını İzmir’e aldığını ve üyeliğinin önünde bir engel kalmadığını belirtmiş ve üyelik başvurusunun bu kez kabul edileceğine inandığını söylemişti.

‘KAPIDAN ATARLARSA BACADAN GİRERİM, BACADAN ATSALAR PENCEREDEN GİRERİM’ DEMİŞTİ AMA…

Adaylığının yine kabul edilmemesi durumunda yine başvuracağını belirten Celal Kılıçdaroğlu, “Ankara Mamak da kabul edilmedi. Çünkü nüfus kaydım Isparta’da idi. O dönem işlerim yoğundu kaydımı Ankara’ya almadım. Şimdi kaydımı İzmir’e aldım. Tütüncüler Mahallesi’ne aldırdım. Israrımın nedeni ben Reisi seviyorum ve destekliyorum. Benim aile kavgam yok. Sadece parti değiştiriyorum. Yine kabul etmezler ise yeniden başvururum. Beni kapıdan atarlarsa bacadan girerim, bacadan atsalar pencereden girerim” diye konuşmuştu.

ABİM ‘AK PARTİDEN UZAK DUR’ DEDİ, BEN TÜKÜRDÜĞÜMÜ YALAMAM, ERDOĞAN’I SEVİYORUM

Konak AK Parti üyeliğinin kabul edilmesini bekleyen Celal Kılıçdaroğlu, abisi CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’ya başvurusu sırasında kendisine ‘AK Parti’den uzak dur’ dediğini, kendisinin de Kemal Kılıçdaroğlu’na, “Ben tükürdüğümü yalamam. Erdoğan’ı seviyorum” şeklinde konuştuğunu açıklamıştı.

AK PARTİ GENEL MERKEZ YÖNETİCİLERİ ÖNCEKİ BAŞVURUYU ‘ETİK’ NEDENİYLE REDDETMİŞTİ

Kılıçdaroğlu’nun daha önce yaptığı başvuruda red kararı şu gerekçelerle açıklanmıştı: “İlgili kişinin AK Parti'ye üyelik talebi, etik nedenlerle kabul edilmeyecektir. AK Parti, kuruluşundan bugüne üyelik çalışmalarını titizlikle yürüten ve belli ilkeler ışığında bu başvuruları karara bağlayan bir partidir. Bu çerçevede şu hususu özellikle belirtmekte fayda var; AK Parti, hiç kimsenin şahsi hesaplaşmasına zemin yapılacak bir parti değildir. Partimiz aynı şekilde aile mahremiyetinin korunmasına da büyük bir önem vermektedir."

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.