Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kardeş Kılıçdaroğlu bu kez Konak'tan başvurdu

Kardeş Kılıçdaroğlu bu kez Konak'tan başvurdu

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu önceden başvurduğu halde etik gerekçelerle başvurusu kabul edilmeyen AK Parti'ye üyelik başvurusunu bir kez daha yaptı. Celal Kılıçdaroğlu bu kez Konak İlçe Başkanlığı'na giderek yeniden üye formu doldurdu ve üye olma talebini Başkan Başdaş’a iletti. Kılıçdaroğlu’nun ikinci başvurusunun kabul edilip edilmeyeceğine AK Parti Genel Merkezi karar verecek. Kardeş Kılıçdaroğlu ısrarcı

  • Ege Postası
  • 02.05.2018 - 16:34

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu, İzmir'de AK Parti’ye üyelik başvurusu yaptı. AK Parti Konak ilçeye gelerek İlçe Başkanı Sait Başdaş ile görüşen ve doldurduğu üyelik formunu teslim eden Celal Kılıçdaroğlu’nun üyelik başvurusunun AK Parti Genel Merkezince kabul edilip edilmeyeceği ise merak konusu oldu.

CELAL KILIÇDAROĞLU’NUN ÜYELİK BAŞVURUSU YENİDEN AK PARTİ GENEL MERKEZİNE GÖNDERİLECEK

Başvuru formunu doldurup AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş’a veren Celal Kılıçdaroğlu’nun üyelik formu ve talebi bir kez daha onay için genel merkeze gönderilecek.

ÖNCEKİ BAŞVURUSU ETİK NEDENLERLE KABUL EDİLMEMİŞTİ

2017 yılının Ocak ayında kardeş Kılıçdaroğlu’nun AK Parti Genel Merkezi’ne giderek yaptığı üyelik başvurusu 'etik nedenlerle' uygun bulunmamıştı. 

Kılıçdaroğlu’nun daha önce yaptığı başvuruda ret kararı şu gerekçelerle açıklanmıştı:

“İlgili kişinin AK Parti'ye üyelik talebi, etik nedenlerle kabul edilmeyecektir. AK Parti, kuruluşundan bugüne üyelik çalışmalarını titizlikle yürüten ve belli ilkeler ışığında bu başvuruları karara bağlayan bir partidir. Bu çerçevede şu hususu özellikle belirtmekte fayda var; AK Parti, hiç kimsenin şahsi hesaplaşmasına zemin yapılacak bir parti değildir. Partimiz aynı şekilde aile mahremiyetinin korunmasına da büyük bir önem vermektedir."

NÜFUS KAYDIMI İZMİR’E ALDIRDIM

Daha önce yaptığı başvurunun nüfus kaydının Ankara’da olmaması nedeniyle kabul edilmediğini savunan Celal Kılıçdaroğlu, Isparta’da bulunan nüfus kaydını İzmir’e aldığını ve üyeliğinin önünde bir engel kalmadığını belirtti.

KAPIDAN ATARLARSA BACADAN GİRERİM, BACADAN ATSALAR PENCEREDEN GİRERİM

Adaylığının yine kabul edilmemesi durumunda yine başvuracağını belirten Celal Kılıçdaroğlu, “Sait Başkan da ‘Tamam, kaydınızı yaptırın dedi. Daha sonra rozet takarız’ dedi. Mamak da kabul edilmedi. Çünkü nüfus kaydım Isparta’da idi. O dönem işlerim yoğundu kaydımı Ankara’ya almadım. Şimdi kaydımı İzmir’e aldım. Tütüncüler Mahallesi’ne aldırdım. Israrımın nedeni ben Reisi seviyorum ve destekliyorum. Benim aile kavgam yok. Sadece parti değiştiriyorum. Yine kabul etmezler ise yeniden başvururum. Beni kapıdan atarlarsa bacadan girerim, bacadan atsalar pencereden girerim” diye konuştu.

ABİM ‘AK PARTİ'DEN UZAK DUR’ DEDİ, BEN TÜKÜRDÜĞÜMÜ YALAMAM, ERDOĞAN’I SEVİYORUM

Konak AK Parti üyeliğinin kabul edilmesini bekleyen Celal Kılıçdaroğlu, abisi CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’ya başvurusu sırasında kendisine ‘AK Parti’den uzak dur’ dediğini, kendisinin de Kemal Kılıçdaroğlu’na, “Ben tükürdüğümü yalamam. Erdoğan’ı seviyorum” dediğini sözlerine ekledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.