Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kardeşlik projesi için Bursa'ya gelen öğrenciler iftarla uğurlandı

Kardeşlik projesi için Bursa'ya gelen öğrenciler iftarla uğurlandı

Siirt ve Bursa valilikleri tarafından düzenlenen '2013 Ebru Projesi' kapsamında, kilometrelerce öteden Bursa'ya bir aylık İngilizce kursu için gelen öğrenciler, Özel Nilüfer Okulları'nda düzenlenen iftar yemeği ile uğurlandı. Bir ay süresince...

  • Ege Postası
  • 13.07.2013 - 00:29
Siirt ve Bursa valilikleri tarafından düzenlenen '2013 Ebru Projesi' kapsamında, kilometrelerce öteden Bursa'ya bir aylık İngilizce kursu için gelen öğrenciler, Özel Nilüfer Okulları'nda düzenlenen iftar yemeği ile uğurlandı.

Bir ay süresince Özel Orhangazi Üniversitesi'nde ilginizce eğitimi gören 75'i kız toplam 220 öğrenci, duygulu anlar yaşadı. İftar yemeğinin ardından konuşan Özel Orhangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep İleri, bu proje içinde yer almaktan mutlu olduklarını söyledi. Ebru projesinin önemine vurgu yapan İleri, şöyle konuştu: "Bunu sadece suya çalınan bir sanat değil, aynı zamanda barışa çalınan bir sanat olarak algıladık, öyle gördük. Ben bu çocuklarımızı üniversitemizde ders alırken gördüğümde, aklımdan şu geçti, bu çocuklarımız geleceğin aktörleri olacak."

Siirt İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Şube Müdürü Mustafa Durmaz, Ebru projesini başlatmalarının önemine dikkat çekti. Bursa'ya gelen öğrencilerin kaynaşma fırsatı bulduğunu belirten Durmaz, Siirt'te Toplum Destekli Polislik olarak Akademi kurduklarını ve hem üniversiteye hazırlık hem de ara sınıflar için etütler verdiklerini anlattı. Durmaz, öğrencileri, Siirt'e döndüklerinde Akademi'ye katılmaya davet etti.

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Şube Müdürü Murat Kubilay, Siirtli öğrencileri misafir etmekten duydukları mutluluğu ifade ederek, "Sizi her sene bekleyeceğiz. Keşke her sene gelseniz, bu programlara katılsanız. Biz de bunlara tırnak ucu kadar da olsa destek sağlayalım." dedi.

Duygularını paylaşan öğrenciler ise Bursa'yı görmekten, ecdat yurdunu tanımaktan mutluluk duyduklarını kaydettiler. Öğrencilerden Nezir Memiş, Çanakkale'de ırkına, milletine bakmadan ecdadın tarih yazdığını hatırlatarak, "Biz neden böyle yapmayalım. Bizler onların torunları olarak, onların yaşadığı gibi kardeşçe nasıl yaşayacağımızı dünyaya gösterdik. Bu kardeşliğin asla bozulmayacağını dünyaya anlattık" diye konuştu. Programın sonunda başarılı olan öğrenciler ile onları yetiştiren öğretmenlerine çeşitli hediyeler takdim edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.