Dolar 34,1757
%0.04
Euro 38,2650
%0.26
Altın 2.910,980
%-0.32
Bist-100 9.691,00
%-0.88

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka Belediyesi’nden Pavey’e büyük onur

Karşıyaka Belediyesi’nden Pavey’e büyük onur

Karşıyaka Belediyesi 2012 İnsan Hakları Ödülü’nün sahibi CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komitesi üyesi Şafak Pavey oldu. Yaşamı ve mücadelesinin yanında ‘nereye gidersem gökyüzü benimdir’ diyerek hayata pozitif bakışını bir çok defa ortaya koyan Pavey törende yaptığı konuşmada Karşıyaka Belediyesi’ne teşekkür ederken, “ Gökyüzünü hiçbir totoliter rejim hapsedemez” dedi.

  • Ege Postası
  • 08.12.2012 - 18:56
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -Karşıyaka Belediyesi 2012 İnsan Hakları Ödülü’nün sahibi CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komitesi üyesi Şafak Pavey oldu. İnsan Hakları Ödül jürisinin önerisi ve Karşıyaka Belediye Meclisi’nin Eylül ayı toplantısında aldığı kararla ödüle layık görülen Pavey ödülünü Karşıyaka Nikah saray’ında düzenlenen törenle Belediye Başkanı Cevat Durak’tan aldı.Törene CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, CHP İl Başkanı Ali Engin, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Adnan Alabay, il ve ilçe yöneticileri ile  çok sayıda meclis üyeleri katıldı. Otobiyografisinin okunduğu sırada Pavey gözyaşlarına hakim olamazken salonda ‘sen bizim gururumuzsun’ sesleri yükseldi. Törende ödülün yanı sıra Pavey’e mülteci çocukların resmedildiği bir tablo hediye edildi. Tören sonunda İnsan Hakları Kütüğü’ne ve İnsan Hakları Anıtı’na Pavey’in isminin yer aldığı plaket çakıldı.

PAVEY: GÖKYÜZÜNÜ HİÇBİR TOTOLİTER REJİM HAPSEDEMEZ

Son olarak Birleşmiş Milletler Bağımsız Denetmeni olarak İzmir'in Expo 2020 adaylığı için Paris'te sunum yapan milletvekili Şafak Pavey, 2012 İnsan Hakları Ödülü için  Karşıyaka Belediyesine teşekkür etti. Pavey, “ Şehrin hafızasında yer açtığınız için teşekkür ediyorum.Bu ödül beni çok onurlandırdı.  Ödüllere sahip olmak sorumluluk yükler.Bu ödülü EXPO 2020 yarışında  bir kilometretaşı olarak sayıyorum. Güzel İzmir’in EXPO’yu kazanmasında elimden geleni yapacağıma söz veriyorum. Hiçbir yerde gökyüzünü hiçbir toteliter rejim hapsedemez” dedi.



DURAK: BİR AVUÇ İNSANIN MÜCADELESİ İLE BAŞLADI

İnsan haklarının bireyin doğrudan insan olmakla kazandığı haklar olduğunu belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Doğumla kazanılan bu haklarımız ne yazık ki; yaşlı dünyamızın gelişim sürecinde özel bir bildirgeyle koruma altına alınmak zorunda kalmıştır. İnsanoğlunun hırslarının yarattığı karanlığın içinde ışığı arayan bir avuç insanın zorlu mücadelesi 1948 yılında “İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi”nin kabul edilmesiyle önemli bir aşama kaydetmiştir. Ancak, bugün geldiğimiz noktada, insan haklarının, ekonomik, siyasal ve bilimsel gelişimle aynı paralellikte ilerlemediğini görüyoruz. Bugün, az gelişmiş ya da gelişmekte olan ülkelerin yanı sıra, gelişmiş toplumlarda dahi karşımıza çıkan insan hakları ihlallerinin dramatik görüntüleri hemen hemen her gün, medya aracılığıyla oturma odalarımıza kadar giriyor. Bizler izlediğimiz görüntülerin vicdanlarımızda yarattığı sarsıntılarla yaşarken, bir avuç insanın bu konuda olağanüstü bir mücadele verdiğini de biliyoruz” dedi.

“KARŞIYAKANIN GÖNLÜNDEKİ YERLERİNİ KORUYORLAR”

Karşıyaka Belediyesi olarak, 22 yıl önce bir ilçe belediyesi olarak ilk kez İnsan Hakları Ödülü vermeye başladıklarını söyleyen Durak, “Amacımız; yakın tarihimizin pek çok dönüm noktasında insan hakları ihlallerine maruz kalan ülkemizde, popülist yaklaşımların çok ötesinde, samimiyetle mücadele verenleri, bir şekilde tarihe mal etmekti. 22 yıl içinde, “İnsan Hakları Ödülü”nü verdiğimiz bu isimler, Karşıyaka’nın hafızasında ve gönlündeki yerlerini korumaktadır” dedi.

“GÖKYÜZÜNÜ BİZİMLE PAYLAŞTI”

Bu yıl ödülün sahibi olan Pavey’in kentin hafızasında en güzel duygularla ve şükranla yerini aldığının altını çizen Durak,  olağanüstü bir yaşam hikayesine sahip, Pavey’e  ödülü takdim ediyor olmaktan gurur duyduğunu söyledi. Pavey’in , toplumsal yargıları kökünden sarsan değişimlere öncülük ettiğini belirten Durak konuşmasında şunları söyledi;  “ Uluslararası platformlara taşıdığı ve orada nice başarılara imza attığı mücadelesini, gün geldi ülkesi için bir kenara koydu. Ve, “Vatandaş Şafak” olarak geldiği ülkesinde, ışığını bu kez, kendi insanları için yaymaya başladı. Diliyoruz ki, o ışık hiç sönmesin…İnsanlık adına verdiğin tüm mücadele için,Bu uğurda kazandığın her başarı için ve bugün, burada gökyüzünü bizimle paylaştığın için…teşekkürler Şafak Pavey…”

İLKİ NESİN’E VERİLMİŞTİ

İlki 1992 yılında Aziz Nesin’e verilen Karşıyaka Belediyesi İnsan Hakları Ödülü’nü bugüne kadar kazananlar arasında, Uğur Mumcu, Rauf Denktaş, Alija İzzetbegoviç, Türkan Saylan, Mustafa Cemil Kırımoğlu, Haydar Aliyev, İbrahim Betil, Mehmet Özdilek, Nevvar-Salih İşgören, Prof. Dr. Veli Lök gibi isimlerin yanı sıra, Akut, Mehmetçik, Umut Vakfı gibi kurum ve kuruluşlar yer aldı.Ödül en son 1997 yılında Prof. Dr. Veli Lök’e verilmişti.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.