Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka Stadı yıkımının durdurulması için başvuru

Karşıyaka Stadı yıkımının durdurulması için başvuru

KARŞIYAKA Geleneksel Halk Stadı Koruma Girişimi, Sokak Sakinler ve Karşıyaka Halk Forumu, tartışmalara neden olan Yalı'daki Karşıyaka İlçe Stadı'nın yıkılması ve yerine TOKİ tarafından 15 bin kişilik yeni stad yapılması sürecinde ilginç bir başvuruda bulundu.

  • Ege Postası
  • 15.05.2015 - 09:51
Yıkım sırasında ilk yapılan ahşap tribünün dayanağı yığma taş duvarın ortaya çıktığını ve mutlaka tescillenemesi gerektiğini belirterek yıkım ve inşaatın durdurulması için İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'na başvuru yapıldı. 
Daha önce stadın Yalı'ya yapılmamasını isteyen Karşıyaka Geleneksel Halk Stadı Koruma Girişimi, Sokak Sakinler ve Karşıyaka Halk Forumu yeni bir girişimde bulundu. Karşıyaka'da bu sivil toplum girişimleri adına açıklama yapan Ahmet Tuncay Karaçorlu, stadın yıkımı sırasında tarihi bir duvarın ortaya çıktığını önesürdü. Karaçorlu "Yıkım sırasında ortaya çıkan ve tribünlerin altında bulunan tarihsel özellikler taşıdığı açık olan ve yüzyıl öncesine tarihlenen ilk yapılan ahşap tribünün dayanağı olan yığma taş duvarın, korunmasına eski eser olarak tescillenmesine ve acilen gerekli işlemlerin yapılmasına ilişkin koruma kuruluna başvuru yaptık" dedi. Karaçorlu, Cumhuriyet mimarisi özellikleri taşıyan geleneksel halk stadının bu özelliği ile de korunması gereken bir alan olduğunun ve şehircilik bilimine aykırı yıkımın ve inşaatın derhal durdurulması, orman fidanlığı bölgesiyle stadın içerisinde yer alan onlarca palmiye, çam ve servilerin korunması amacıyla bu girişimde bulunduklarını açıkladı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.