Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
LGBTİ'lerden 'fobini uçur' şenliği

LGBTİ'lerden "fobini uçur" şenliği

KONAK Belediyesi Kent Konseyi LGBTİ bireyler çalışma grubu 17 Mayıs Pazar günü Birinci Kordon'da uçurtma şenliği düzenleyecek. Grup, 'Fobini Uçur' ismiyle gerçekleşecek etkinliğe tüm İzmirliler"i davet etti.

  • Ege Postası
  • 14.05.2015 - 16:05
Konak Belediyesi bünyesindeki Kent Konseyi, cinsel kimliği nedeniyle ötekileştirilen LGBTİ(Lezbiyen, Gay, Biseksüel, Trans ve İnterseks) bireyleri için geçtiğimiz günlerde bir ilke imza atarak çalışma grubu oluşturdu. 2015 yılı sonuna kadar yürütülecek faaliyetler için bir eylem planı oluşturan Konak Kent Konseyi LGBTİ çalışma gurubu, çalışma yönergesini de hazırladı. Çalışma grubu üyeleri, gerçekleştirecekleri faaliyetlerle ilgili olarak, Ziraat Mühendisleri Odası Lokali'nde bir basın toplantısı düzenledi. Dünya genelinde Uluslararası Homofobi ve Transfobi Karşıtı Gün olarak belirlenen 17 Mayıs'ta Birinci Kordon'da, İzmir'deki LGBTİ örgütlerinin de katılacağı bir uçurtma şenliği yapılacağı bildirildi. Grup, 'fobini uçur' adıyla 16.00- 19.00 saatleri arasında gerçekleşecek etkinliğe tüm İzmirlileri davet etti.

"ORTAK BİR DİL OLUŞTURACAĞIZ"

Konak Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Şehnaz Demirbağ, "Yaygın bir örgütlenmeyle bilinçli demokratik katılımcı kent bilincini oluşturmak amaçlı çalıştıklarını belirterek, "Yönetim Kurulu'ndaki arkadaşlarla kimsenin dikkate almadığı veya düşünmediği bir takım çalışma grupları oluşturmaya başladık. Çocuk, Roman, LGBTİ ve esnaf grupları gibi. Sonra bu hak mücadelesi dediğimiz olayda bazılarının daha çok iki kat mağdur olduğu, gerçek fırsat eşitliği bu ülkedeki bütün insanların sorunu. Tabiiki kadın bu kanuda biraz daha engellenir durumda. Böyle konulara farkındalık yaratmak bizim görevimizdir. Bunun parçası olarak cinsel farklılığı olan kişilerin toplumda yok sayılması bence en görülmemesi gereken, en büyük zarar veren davranıştır. Yapmak istediğimiz şey herkes gibi görünür olmalarına destek olmaktır. Kısaca kimseden haketmediğimiz kötü durumları ortadan kaldırmaktır. Cinsel yönelimi farklı kendilerini öyle ifade eden arkadaşlarımızın mücadelelerinde yanında olmalıyız. Farklıyız ama eşitiz" dedi. 

17 MAYIS LGBTİ'LER İÇİN NEDEN ÖNEMLİ'

Debirbağ 17 Mayıs'ın, LGBTİ'lerin yaşadığı şiddet ve ayrımcılığa halkın, demokratik kitle örgütlerinin, kanaat önderleri ve medyanın dikkatini çekmek için 2000'lerin başından bu yana uluslararası düzeyde organizasyonlarının gerçekleştirildiği gün olduğunu belirterek, "Aynı zamanda Dünya Sağlık Örgütü'nün 1990'da eşcinselliği ruhsal bozukluk kategorisinden çıkardığı tarih olan 17 Mayıs bu karara atıfta bulunmak için özellikle seçilmiş bir gündür. 17 Mayıs tarihi 130'dan fazla ülkede yıllardır kutlanmaktadır. 2014'de bin 280 örgütün bin 600 etkinliği kayda geçmiştir. Milyonların desteklediği bu etkinlikler, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğinin de insan hakları kapsamında ele alınması gerektiğini dile getiriyor. Uluslararası Homofobi, Transfobi ve Biofobi karşıtlığı günü olan 17 Mayıs pek çok ülke, Avrupa Parlamentosu, uluslararası kuruluş ve sayısız yerel yönetim tarafından da resmen tanınmıştır. Ayrıca pek çok Birleşmiş Milletler kuruluşu da bu güne işaret etmektedir" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.