Dolar 34,2586
%0.05
Euro 37,6361
%0.1
Altın 2.889,580
%-0.69
Bist-100 9.045,00
%0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka'da ücretsiz rehberlik hizmeti

Karşıyaka'da ücretsiz rehberlik hizmeti

Karşıyaka’da ücretsiz rehberlik hizmetiKarşıyaka Belediyesi üniversite veya Anadolu liselerine kayıt yaptıracak öğrencilere ücretsiz rehberlik hizmeti başlattı. Karşıyaka Belediyesi Gençlik Merkezi KARGEM öğretmenleri, Belediye Hizmet binası girişinde başlattıkları bilgilendirme programı çerçevesinde hafta içi her gün saat 10.00-17.00 arasında öğrencilere SBS ve LYS tercihlerini yaparken yardımcı olacak. Program 8 Ağustos 2012 tarihine kadar devam edecek.

  • Ege Postası
  • 26.07.2012 - 16:49
 Gençlerin geleceğe adım attıkları bu sınavlarda iyi puan almaları kadar, yeteneklerine göre doğru tercih yapmalarının da önemine dikkat çeken Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “KARGEM bünyesinde dört yıldır eğitimde fırsat eşitliğini düşünerek binlerce öğrenciye ücretsiz kurslar verdik. Öğretmenlerimiz gönüllü olarak yol göstermede de destek olmaktadır. 4 yıldır Belediyemiz içinde üniversiteye veya Anadolu liselerine gidecek öğrencilere rehberlik hizmeti veriyoruz. Bu yıl da sonuçların açıklanması ile birlikte öğrencilerde heyecan arttı. Bazıları velileriyle birlikte gelerek doğru bilgileri alıyor. Biz onlara seçeneklerini gösteriyoruz,  tercih yapmalarına yardımcı oluyoruz.” dedi.
 
SBS sonuçlarına göre Anadolu Liselerine girecek olan aday öğrencilerin hangi okulları seçebileceği konusunda bilgiler veren uzmanlar, onların belirsizliklerini gidermeye çalışıyor. Aynı şekilde aldıkları LYS puanı ile üniversite seçmek isteyenlere de hangi okul ve hangi bölümleri tercih edebilecekleri konusunda bilgiler veriliyor.
 
Programın başlamasıyla birlikte iki gün içinde yaklaşık 100 öğrencinin başvurduğunu belirten uzman öğretmenler, “Öğrenciler haklı olarak çok heyecanlı ve belirginleşmeyen sorunlarla uğraşıyor. Bazen hedefindeki yeri tutturamamanın sıkıntısı oluyor. Doğru yapılmayan tercihler ileride daha büyük sıkıntılar doğuracağından yeterli bilgilerle donanmalılar. Bizler onlara yol gösterici oluyoruz.” dedi.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.