Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka'dan bir kültür hizmeti daha

Karşıyaka'dan bir kültür hizmeti daha

Karşıyaka Belediyesi tarafından bastırılan “1950’li Yıllarda İzmir ve Güzel Karşıyaka” kitabının tanıtım toplantısı katılanları geçmişe götürdü. 60 yıldır ayrı yaşadığı Karşıyaka’yı anlatan kitabın yazarı Prof. Dr. Önder Küçükerman, “Çocukluk ve gençlik yıllarımı yaşadığım Karşıyaka’nın 6-7 kilometrelik denize girilen kumsalı vardı. Konak’tan Karşıyaka’ya kadar deniz yüzme havuzları gibi pırıl pırıldı. Burada mutsuz olduğum hiçbir anım yoktur. Karşıyaka’nın farklı bir frekansı var. Hayatta bulaşıcı olan şey hastalıklardır, kötülüklerdir. Ancak Karşıyaka’da insana iyilik bulaşıyor" dedi.

  • Ege Postası
  • 08.03.2014 - 11:15
İZMİR- Karşıyaka Belediyesi tarafından Çarşı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kitap tanıtımı ve sergi açılışında duygusal anlar yaşandı. Önder Küçükerman,  Karşıyaka’da 1940 ve 1950’li yıllarda birlikte okula gittiği, mahallelerde oyunlar oynadığı arkadaşları ile 60 yıl sonra bir araya geldi. Geçmiş günlerin anıları tazelenirken, İstanbul’da yaşantısında hep İzmir özlemi çektiğini belirten Küçükerman, ”Bugün hem çok sevinçliyim, hem de çok üzüntülüyüm. Sevinçliyim, çünkü Karşıyaka’da dostlarımın arasındayım. Üzüntülüyüm çünkü İstanbul’a geri dönmem gerekiyor.” Dedi. Karşıyaka’nın 60 yıl öncesini anlatan Prof. Küçükerman, “Karşıyaka bugün de yine çok güzel. Bunun kıymetini bilin” diyerek gözlemlerini anlattı.
 
Çocukluk yaşlarında fotoğraf merakı olduğunu belirten Küçükerman, “O günlerde çektiğim fotoğrafları küçük bir kutuda 60 yıl özenle sakladım. Bir arkadaşımın uyarısı ile bine yakın fotoğrafı tarayarak kitabı oluşturdum. Her fotoğrafın bir öyküsünü de hazırladım. Karşıyaka Belediyesi’ne başvurduğumda hemen basacaklarını söylediler. Üç ay içinde kitabım basıldı. Belediye Başkanı Cevat Durak başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye ekledi.
 
Prof. Önder Küçükerman daha sonra kitaplarını imzalayarak çocukluk arkadaşları ile geçmişteki anılarını tazeledi.  
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.