Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menemen’de Belediye İşçileri Bayram Etti

Menemen’de Belediye İşçileri Bayram Etti

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Belediye İş Sendikası Çevre Belediyeler Şube Başkanı Salih Er ile 7. kez toplu iş sözleşmesine imza attı. Türkiye’de kamu işçilerine %5 yada %6 oranında zam uygulandığı bir süreçte, Menemen Belediyesi çalışanlarına %26,5 oranında zam uygulanacağını açıklayan Başkan Şahin; Belediye çalışanlarına bayram sevinci yaşattı.

  • Ege Postası
  • 07.03.2014 - 12:32
İZMİR- Belediye İş Sendikası’nın, Menemen Belediyesi Tepe Sosyal Tesisleri’nde düzenlediği yemekli personel gecesine; Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Belediye İş Sendikası Çevre Belediyeler Şube Başkanı Salih Er, Belediye İş Sendikası Şube Başkanları, Belediye Bürokratları ve çalışanları katıldı.

“Biz çalışacağız, Menemen kazanacak”
Kamuoyunda “Belediye işçisi çalışmaz” söyleminin yer aldığına dikkat çeken Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, ‘Ailem’ dediği Menemen Belediyesi çalışanlarıyla buluşmasında şunları söyledi; “Tepe Sosyal Tesisleri, Cumhuriyet Meydanı, otopark, doğalgaz, kaldırım ve yol düzenlemeleri gibi dünyaca hizmet yapmışız. Kurban Bayramı’nda herkes ailesiyle birlikte kavurmasını yerken, biz 8 günde Eski Sanayi Sitesi’ni günde 16 saat çalışarak yeniledik. Bu hizmetleri yapmamızda hepinizin büyük katkısı var. Katkılarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Belediye Başkanlığı da Belediye’de emek vermek de çok zordur. Bu Menemen sizlerle ne kadar öğünse azdır. Biz çalışacağız, Menemen kazanacak.”

“Menemen bizim, Menemen Belediye Ailesi’nindir”
30 Mart yerel seçimlerinde Belediye Başkanlığına aday olanların herkese iş sözü verdiğine dikkat çeken Başkan Tahir Şahin “ Menemen Belediyesi’nin kapasitesi belli. Önüne gelene iş sözü veriyorlar. Kendilerininkini içeri alacaklar. Bizim çocuklarımızı, ailemizi dışarı atmak için bu sözleri veriyorlar. Benim ailem asla buna müsaade etmeyecek. Belediye Başkanlığı dünyanın ne başı, ne de sonu. Ben sizlerden biri olarak geldim. Sizlerden biri olarak yoluma devam etmek için, sizler için, Menemen için hep birlikte çalışacağız. Biz çok güçlü bir aileyiz. Menemen bizim, Menemen Belediye Ailesi’nindir” diye konuştu.

 “Menemen’de Tahir Şahin,  İzmir’de Aziz Kocaoğlu’nu asla değiştiremeyeceksiniz”
“Menemen’i değiştireceğiz dedik, değiştirdik. Değiştirmeye de devam edeceğiz” sloganını ortaya atarak, “Menemen’i daha ne kadar çağdaş anlamda yukarı çıkarabiliriz” demek istediğini ifade eden Belediye Başkanı Tahir Şahin; Menemen’de seçim bürosu açılışında bu slogana atfen “Başkan ne güzel söylemiş, siz Başkan’ı değiştirin diyor” şeklinde konuşan AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’a şöyle seslendi; “AKP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı çağdaşlıktan, aydınlıktan yoksun kalmış olacak ki bizim ne demek istediğimizi anlamamış. İki yıl önce, kendisini Belediye Başkanlık makamında ağırlamıştım. Asarlık yolu üzerindeki 70 dönümlük gölet alanı için projemi yapmıştım. O zaman Bakan’dı Binali bey. Kendisini yerine götürüp ‘Burayı bize verin ve Büyükşehir Belediyemizle birlikte burada güzel bir proje üretelim, güzel bir rekreasyon alanı yaratalım, insanlarımız faydalansın’ dedim. İki yıldır uğraşıyoruz, en az 5 kez İzmir’de karşı karşıya geldik. Bir kez de Erzincan’da karşı karşıya geldik. Kahvaltısı varmış, ben de gittim, yine söyledik, yine alamadık. Biraz çağdaşlıktan, aydınlıktan yanaysan o göleti bize verecektin. Vereceksin ki Menemen’in nasıl değiştiğini, nasıl değiştirmeye devam edeceğimizi sana gösterebilelim. Binali Yıldırım değil, Menemen’e yıldırım düşse, sen Menemen’de Tahir Şahin ve arkadaşlarını asla değiştiremeyeceksin, İzmir’de Aziz Kocaoğlu’nu asla değiştiremeyeceksiniz. Bizim amacımız, çalışmamız, Türkiye’yi İzmir gibi yapmak. Daha çağdaş, laik, aydınlık, Atatürk ilkelerine bağlı, Atatürk devrimlerinin önünü açan bir Türkiye yaratmaktan başka bir amacımız yok bizim. Bizim, Türkiye Cumhuriyetini ilelebet payidar kılmaktan başka hiçbir niyetimiz yok.”

 “Biz kendimizle yarışıyoruz”
İmzalanan toplu iş sözleşmesi kapsamında, 2014 yılı içerisinde Belediye çalışanlarının maaşlarına seyyanen 350 TL zam uygulanacağını müjdeleyen Başkan Tahir Şahin, Belediye çalışanlarına şöyle seslendi; “Bugünkü Türkiye şartlarında, mevcut hükümetin kamu işçilerine %5 yada %6 zam verdiği bir süreçte, bizim size ortalama zam oranımız %26,5. Hayırlı, uğurlu olsun. Güle güle harcayın. 30 Mart geliyor. Sizlerle daha çok sözleşmelere imza atacağız. Bizim seçim gibi bir derdimiz yok, biz kendimizle yarışıyoruz. Bir tane daha fazla oy nasıl alırım, onun peşindeyim. Maç 0-0 başlıyormuş gibi çalışıyoruz. Herkes çok çalışacak, çok fark atacağız. İzmir Büyükşehir Belediyesine, CHP Genel Merkezine güçlü gideceğiz ki; istediğimiz her şeyi daha rahat alabilelim.”
 
 Menemen Belediyesi’nin 120 çalışanını kısa bir süre önce sendikayla buluşturduklarını ve bir o kadar çalışanın daha toplu iş sözleşmesinin imzalanmasıyla birlikte sendikalı olacağını müjdeleyen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; “Mesleki Eğitim Kurslarımızda 9 ay çalışıp, 3 ay ücretsiz izin yapan arkadaşlarımız da var. Onlar da artık yılın 12 ayı çalışmaya devam edecek” diye konuştu. 
 
Salih Er: “Büyüklük icraatlarla olur”
Çok güzel bir toplu iş sözleşmesi yapıldığını açıklayan Salih Er, “Büyük Başkan” diye tanımladığı Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’e Belediye çalışanları adına teşekkür plaketi sunarak şunları söyledi; “Büyüklük icraatlarla olur. Halkımızın ödediği o vergileri tekrar halkına hizmet olarak dönüştüren insanlara ‘Büyük’ denir. Ama halkının ödediği vergileri, milyar dolarları alıp da kendisine, çocuğuna, yandaşlarına peşkeş çekenlere de ‘Baş Çalan’ denir.  Bugün, 17 Aralık’tan sonra ülkemizde ödenen halkın vergisinin ne şekil çıkar sağlandığını hepimiz görmekteyiz. Bu ülkede 840 TL maaşla çalışan insanlar var, bunların ödedikleri vergi bugün ülkeyi yönetenler tarafından peşkeş çekilmektedir. Bunu şiddetle sizler adına kınıyorum” dedi.
 
“30 Mart akşamı esas zafer Belediye Ailesi’nin olacak”
Sosyal medya üzerinden Menemen Belediye Başkanı ve Belediye çalışanlarının hizmetlerini, emeklerini inkar edenlere, “Haddinizi bilin. Önce emeğimize saygılı olacaksınız. Biz milyar dolarları elinde tutan bir toplum değiliz. Çalışır, alın terimizin karşılığında aldığımız ücreti çoluk çocuğumuza getiririz” diye seslenen Salih Er, Başkan Şahin’e yerel seçimlerde açık destek vererek şunları söyledi, “Biz Belediye Ailesi olarak, gecemizi gündüzümüzü birbirine katarak O’nun yanında olacağız. 30 Mart akşamı aynen bu coşkuyla zaferimizi kutlayacağız. Sayın Belediye Başkanımıza yolun açık olsun diyorum. 30 Mart akşamı esas zafer Tahir Şahin’in değil, Belediye Ailesi’nin olacak.”
 
Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ve Belediye İş Sendikası Çevre Belediyeler Şube Başkanı Salih Er, Toplu İş Sözleşmesi’ni imzaladıktan sonra Menemen Belediyesi’nin bayan personellerine fular ve karanfil hediye ederek, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladılar. Personel gecesine katılan Belediye çalışanları, canlı müzik eşliğinde gönüllerince eğlenerek geceyi sonlandırdı.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.