Dolar 34,1099
%0.28
Euro 38,1296
%0.19
Altın 2.861,200
%1.13
Bist-100 9.968,00
%-0.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka kongresi İzmir siyasetine damga vurdu: İl Başkanı Kotan'ı kendi ilçesinde çizdiler!

Karşıyaka kongresi İzmir siyasetine damga vurdu: İl Başkanı Kotan'ı kendi ilçesinde çizdiler!

Karşıyaka'da bugün gerçekleştirilen 17. Olağan Karşıyaka Gençlik Kolları kongresi İzmir siyasetine damga vurdu. 510 kişinin oy kullandığı kongrede Özenç Kalkan'ın desteklediği Mavi listenin adayı İzzet Uğur Zeki 318 oy alarak Karşıyaka Gençlik Kolları Başkanı seçildi. Eski İlçe Başkanı Uğur Yıldırım'ın desteklediği Kırmızı listenin adayı Ali İhsan Sert ise 192 oyda kaldı. Öte yandan, CHP İzmir Gençlik Kolları İl Başkanı Burak Kotan, kendi ilçesinde 137 çizik yedi.

  • Ege Postası
  • 06.08.2024 - 22:01
  • Güncelleme: 08.08.2024 - 23:19

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- 31 Mart Yerel seçimlerin ardından CHP'de parti içi yarış başladı. Kadın kollarının ardından gençlik kollarında başlayan yarış, ilçe gençlik kongreleriyle devam ediyor. 

KOTAN'A SOĞUK DUŞ 

Karşıyaka'da bugün gerçekleştirilen 17. Olağan Karşıyaka Gençlik Kolları kongresi İzmir siyasetine damga vurdu. 510 kişinin oy kullandığı kongrede CHP İzmir Gençlik Kolları İl Başkanı Burak Kotan, kendi ilçesinde 137 çizik yedi.

GENEL BAŞKAN ADAYLIĞI KONUŞULUYORDU AMA...

Genel Başkan adaylığı konuşulan Kotan'ın desteklediği listenin 34 delegesi olan Karşıyaka'da kaybetmesiyle elinin zora girdiği görüldü. 

KARŞIYAKA'DA İZZET UĞUR ZEKİ DÖNEMİ 

2 adaylı kongrede  Özenç Kalkan'ın desteklediği Mavi listenin adayı İzzet Uğur Zeki 318 oy alarak Karşıyaka Gençlik Kolları Başkanı seçildi. Eski İlçe Başkanı Uğur Yıldırım'ın desteklediği Kırmızı listenin adayı Ali İhsan Sert ise 192 oyda kaldı. 

"GELECEĞİMİZSİNİZ" 

CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Levent Güçlü açıklamasında, "Gençler, sizler bizim geleceğimizsiniz. Ancak bu geleceği inşa ederken, sadece size rehberlik edecek deneyime değil, aynı zamanda sizin enerjinize, idealizminize ve yenilikçi fikirlerinize de ihtiyacımız var. Ben, tecrübelerimi ve birikimlerimi sizlerle paylaşarak, sizin önünüzü açmak, demokratik ve adil bir yönetim anlayışını benimsetmek istiyorum. İlçe başkanı olarak, gençlerin karar alma süreçlerinde daha aktif rol almasını sağlamayı, onların sesini daha güçlü bir şekilde duyurmayı ve partimizi ileriye taşımayı hedefliyorum. Birlikte çalışarak, el ele vererek, Karşıyaka'da ve ülkemizde daha aydınlık bir gelecek inşa edebiliriz. Gençlerin öncülüğünde, değişim ve yenilik rüzgarlarını estirebiliriz. Bu yolda hep birlikte yürümeye, birbirimizi desteklemeye ve büyük başarılara imza atmaya hazırız. sizlerle birlikte daha güçlü ve daha güzel bir Karşıyaka için var gücümüz ile çalışacağıma söz veriyorum.  Sevgili kardeşlerim, bu seçim süreci sadece bir başlangıç. Bugün burada seçilecek olan ilçe başkanımız ve yönetim kurulu üyelerimizle birlikte, Karşıyaka'da ve tüm Türkiye'de gençliğin sesi olmaya devam edeceksiniz. Hep birlikte, adaletin ve özgürlüğün hüküm sürdüğü bir Türkiye için çalışacağımıza olan inancım tam. Unutmayın ki, bizler bir araya geldiğimizde büyük bir güç oluşturuyoruz ve bu güçle her türlü zorluğun üstesinden gelebiliriz" dedi. 

"AŞAMAYACAĞIMIZ ENGEL YOK" 

Karşıyaka Gençlik Kolları Başkanı seçilen İzzet Uğur Zeki adaylık konuşmasında, "Bugün burada, aranızda olmaktan büyük bir mutluluk ve onur duyuyorum. Genç yaşımda, 18 yaşında bu yola çıkarken, siyasetin getireceği zorlukları tahmin edebiliyordum. Ancak bu zorlukları aşmak için her zaman kalbimde bir inanç taşıdım: İyilikle, dostlukla ve nezaketle hareket edersek, aşamayacağımız engel yoktur. Bu yolculuk boyunca pek çok kez sınandım. Farklı düşüncelere sahip insanlarla karşılaştım, eleştirildim, bazen dışlandım. Ancak hiçbir zaman öfkeye kapılmadım, kırıcı olmadım. Bilirim ki, en güçlü silahımız dilimiz ve kalbimizde taşıdığımız iyiliktir. Ne kadar zor olursa olsun, karşımızdaki kişiyi anlamak, ona saygı göstermek, ortak bir dil bulmak mümkündür.  Ben bu yolda, kimseyi incitmeden, kimseyi ötekileştirmeden ilerlemek için çaba gösterdim. Çünkü inanıyorum ki, birlikten kuvvet doğar. Kendi çıkarlarımızı bir kenara bırakıp ortak bir geleceğe inanırsak, güzel günler bizi bekliyor olacak" dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.