Dolar 34,1101
%0.28
Euro 38,0951
%0.1
Altın 2.859,870
%1.08
Bist-100 9.949,00
%-0.26

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka Meclisinde gündem Kent A.Ş'ye devir

Karşıyaka Meclisinde gündem Kent A.Ş'ye devir

Karşıyaka Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısı Başkan Yıldız İşçimenler Ünsal idaresinde gerçekleşti.

  • Ege Postası
  • 06.08.2024 - 17:50
  • Güncelleme: 06.08.2024 - 20:41

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- Karşıyaka Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısı Başkan Yıldız İşçimenler Ünsal başkanlığında gerçekleştirildi.

Destek hizmetleri için araç kiralama ihalesine oy çokluğu veren AK Parti grubu adına söz alan plan bütçe komisyonu üyesi Özgür Solmaz, “ Geçtiğimiz sene 1 senelik kiralama yapılmış ve 14 milyon 960 bin TL’ye bu araçlar kiralanmış. Bu araçların enflasyonla kiralama bedelini düşündüğümüz zaman 24 milyon lira gibi bir değer çıkacak. Bu araçların bugün satın alma değeri 50 milyon. Belediye imkanları müsait olmadı ve kredi çekilmedi. Bu sebeple araç satın alınması gerçekleşmeyecek. Kiralamanın oy birliği ile geçmesini istiyorduk ancak bir maddeyi öne sürdük. Kiralamın içinde bir tır ve dorse var. Bu tır ve dorsenin ihale kapsamından çıkarılmasını istedik. Bundaki amaç ise ihaleye daha çok katılımcının katılması. Kiralama işi yapan esnafın daha çok katılmasını istedik. Tırın ihaleye girmesi esnafın ihaleye girememesine sebep olacak” ifadelerine yer verdi.

FİNANSAL DURUMUMUZ YOK

Başkan Yıldız Ünsal ise, “ Şu an finansal durumumuzdan dolayı satın alamıyoruz. Tasarruf tedbrileri kapsamında da daha önce ne kadar araç kiraladıysak aynısını alabiliyoruz.   Tır olmazsa doğrudan temine giriyor. Biz ihaleye de çıkmak istiyoruz daha çok şirket gelsin diye. Açık bir ihale” dedi.

“TEK TALEBİMİZ VARDI, KABUL OLMADI

AK Parti Grup Başkan Vekili Adem Öztürk ise önergeye ilişkin “Biz belediyemizin mali şartlarını biliyoruz. Sizin elinizi zora sokmadan belediyemizin ve çalışanlarımızı rahatlatmak için elimizden geleni yaptık. Biz tamamen oyçokluğu verirken fayda gözettik. Bir tane talebimzi oldu. İhaleye katılan firmaların sayısını arttırmak için tırı çıkartmak istedik. Karşıyaka’da ve İzmir’de kiralama üzerine faaliyet gösteren firmaların bünyesinde ağır araçlar yok. İhalede rekabetçi ortamı arttırmak için tırı çıkarmak istedik. Tek bir talebimizin kabul görmemesi bizleri üzdüğü için oy çokluğu verdik” diye konuştu.

KENT A.Ş’YE DEVRETTİK, BİLMEDİĞİMİZ ŞAHISLARA KİRAYA VERDİ

Emlak ve İstimlak Müdürülüğü’ne ait bir taşınmazın Kent A.Ş’ye devredilmesi üzerine gelen önergeye ilişkin söz alan AK Partili Adem Öztürk, “Geçtiğimiz dönemde biz bu yolla 3 yeri Kent A.Ş’ye devrettik. Bu yerlerden bir tanesi yeşil alan olarak gözüküyor. Biz devrettik ancak Kent A.Ş burayı bilmediğimiz şahıslara kiraya verdi. Biz yine bir şantiyenin satış ofisi olarak kullanılan yeri aldık ve Kent A.Ş’ye verdik. Kent A.Ş yine devretti. Biz geçtiğimiz meclislerde bir soru önergesi verdik ve ne kadar kira aldığımızı sorduk. Kime hangi şartlarda bedelle verildiğini sorduk ancak cevap alamadık. Ne olacak bu alan? Bunlar biz de cevapsdız kaldığı için grubumuz adına oy çokluğu verdik” dedi.

Başkan Ünsal ise, “Temin edeyim ki bir dahaki seferi bu alan Kent A.Ş’ye verildikten sonra onlar nasıl kiraya verdilerse bilginiz olsun” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.