Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Katı atık transfer merkezine tepki sürüyor: Sözlerini tutsunlar

Katı atık transfer merkezine tepki sürüyor: Sözlerini tutsunlar

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun her seferinde ‘çözemediğim tek sorun’ olarak nitelendirdiği çöp konusu kentte yeni bir polemik başlattı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bornova Işıklar Mahallesi’nde yapacağı ‘katı atık transfer merkezi’ ne karşı çıkan Bornova CHP Meclis Üyeleri’nden Adnan Hocaoğlu ve Mehmet Çıtak Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP İlçe Başkanı Enver Dündar’ın verdikleri sözü tutmasını istedi.

  • Ege Postası
  • 19.11.2012 - 17:31
 EGE POSTASI - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bornova Işıklar Mahallesi'nde yapılmasını planladığı katı atık transfer merkezi CHP grubunda tartışma yaşanmasına neden olmuş Bornova Belediye Meclis Adnan Hocaoğlu ile CHP Grup Sözcüsü Murat Bakan birbirlerini sert bir şekilde eleştirirken tartışmanın büyümesini araya giren meclis üyeleri önlemişti.
Ege Postası köşe yazarı Mithat Umutoğulları, tartışma konusu olan katı atık transfer merkezinin kurulacağı alanı gezdi. Işıklar mahallesinde Bornova belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarı ve vatandaş ile bir araya gelen Umutoğulları, katı atık transfer merkezine neden karşı çıkıldığını yerinde dinledi.

BÜYÜKŞEHİR'DE KATI ATIK TARTIŞMASI HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

HOCAOĞLU: ÖNCE KONUŞULMASI GEREKİYORDU
Katı atık transfer merkezine başından beri karşı çıkan hatta Büyükşehir CHP Grup toplantısında bu konu ekseninde grup sözcüsü Murat Bakan ile sert bir şekilde tartışan Bornova Belediye Meclis Üyesi Adnan Hocaoğlu; “mecliste kabul edilen katı atık transfer merkezi daha önce konuşulması gerekiyordu. Bununla ilgili Bornova Belediyesi’nden görüş alınması gerekiyordu. Bu sorun Çamdibi, Altındağ, Işıkkent’te yaşayan vatandaşlarımızı ilgilendiriyor. Bu sorunun aşılması noktasında daha önce bize verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz. Biz Aziz Başkan’a güveniyoruz. Aziz Başkan’ın doğru olanı yapacağını inanıyoruz. Bu bir geri adım değil vatandaşların talepleri doğrultusunda karar vermektir” dedi.


“BÜROKRATLAR YANILTTI”
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun daha önceden bölge vatandaşına burada çöp transfer merkezi yapılmayacağını söylediğine dikkat çeken Hocaoğlu, “Buranın çöp transfer merkezi olarak planlarının meclisten çıkması bürokratların suçu… Burada yapılan projede bürokratların Başkan’ı yanılttıklarını düşünüyorum” dedi.

ÇITAK: OLDU BİTTİYE GETİRİYORLAR
Bornova Belediye Meclis Üyesi Mehmet Çıtak’tan da Hocaoğlu ile aynı doğrultuda eleştiri geldi. Çıtak, Kocaoğlu’nun bölgede çöp transfer merkezi olması ile ilgili projeden vazgeçtiklerinin kendilerini söylediğini hatırlatarak “ Şimdi burada böyle bir proje yapılıyor. Bu proje meclisten geçiyor kimsenin haberi yok. İşi oldu bittiye getiriyorlar. Bu proje hazırlanırken Bornova Belediye Başkanı ile görüşmeleri gerekmiyor m? Kafalarına göre karar veriyorlar, burada ki insanların ne düşündüklerini, ne hissettiklerini sormadan karar veriyorlar. Çöp alanı yaptıkları yer okulun arkasında 100 metre daha önce burada taş ocaklarını çıkartıncaya kadar burada yaşayan insanlar ne mücadeleler verdi. Bu mücadeleyi çöp depolama alanı içinde verecektir. Işıkkent’te hurdacılar sitesi, büyükbaş hayvancılar sitesi, köpek çiftliği, nakliyeciler sitesi, nikelajlar sitesi, ayakkabıcılar sitesi, geriye dönüşümcüler sitesi, tüp depolama alanı bunlar yetmiyor bir de çöp transfer merkezi koyuyorlar. İlkokulun arkasında bulunan 15-16 dönümlük yerin spor tesisi olmasını istedik bu talebimizi olumlu karşıladılar, ancak bu alana katı atık transfer alanı olarak ilan ettiler” dedi.

“BİZİM GİTMEMİZİ Mİ İSTİYOR”
CHP Bornova İlçe Başkanı Enver Dündar’ın kendilerine ‘ merak etmeyin projeden vazgeçildi’ dediğini hatırlatan Çıtak, “ İzmir Büyükşehir Belediyesinin buraya açacağı katı atık transfer tesisi için çet raporu alacaklarını sanmıyorum. Çimentaş, Metaş Taş Ocakları bugüne kadar bizi yeterince zehirledi. Taş ocaklarının buradan gitmesi için nasıl çocuklarımızı okula göndermediysek gerekirse yine çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz. Biz bu insanlara bu iş olmayacak diye söz verdik. Şimdi ne diyeceği? Sanıyorum Aziz Başkan bizim buradan gitmemizi istiyor. Burada yaşayan insanlar olarak 5-10 yıl sonra kimseden küfür duymak istemiyoruz” dedi.



MUHTAR KARABULUT: SPOR KOMPLEKSİ YAPILACAKTI

Işıklar Mahalle Muhtarı Necati Karabulut’ta Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile daha önce konuştuklarını belirtip “Bu söylentiler çıktığı zaman Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu ile konuştuk çöp depolama alanı ile ilgili böyle bir kararımız yok, demesi üzerine ‘Başkanım burada spor alanı yok, oraya bir spor kompleksi yapalım’ dedim. Aziz Başkan bunun üzerine hemen bürokratlara ‘not alın bir bakalım’ talimatı vermişti. Ancak bugün gelinen nokta şaşırtıcı” dedi. Bornova CHP İlçe Başkanı Enver Dündar’ında katı atık transfer merkezi duyumlarının ortaya çıktığında mahalleye gelerek meydanda vatandaşlara bilgilendirme yaptığını belirten Karabulut, Dündar’ın ‘eğer böyle bir karar çıkarsa ben de sizin yanınızda yer alırım. Gerekirse eylem yaparız’ dediğini söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.