Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kaya'dan MMO İzmir Şubesine ikinci salvo

Kaya'dan MMO İzmir Şubesine ikinci salvo

AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, TMMOB'a bağlı Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi'nin AK Parti'ye vermediği salonu HDP'ye vermesinin ardından başlayan tartışmaların, kimin terörden kimin halktan yana olduğunu ortaya çıkardığını söyledi. Kaya'dan MMO İzmir Şubesine ikinci salvo

  • Ege Postası
  • 23.04.2016 - 13:31

Her fırsatta halktan yana olduklarını iddia eden bir meslek kuruluşunun açıkça terörü motive edici bir açıklamada bulunduğunu hatırlatan Kaya, "TMMOB'a bağlı Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi'nin, kendilerine ait olan Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nde bir etkinlik düzenlemek isteyen AK Parti İzmir İl Kadın Kolları'nın talebini 'siyasi partilere salon tahsisi yapmıyoruz' gerekçesiyle reddetmesi, ardından ise aynı salonu HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın da katılacağı HDP İzmir İl Kongresi için HDP'ye tahsis etmesi, söz konusu meslek kuruluşunun durduğu yeri bize net bir şekilde göstermektedir.

"AK PARTİLİ KAYA İLE MMO İZMİR ŞUBESİ ARASINDA SALON KAVGASI" HABER İÇİN TIKLAYINIZ!!!

Emekçi ve halkın yanında olduğunu iddia eden bu kuruluş, halkın yarısının oyunu alan bir partiye salonlarının kullanılması için izin vermiyor, fakat özellikle ülkemizin doğusunda yüz binlerce insanı mağdur eden, terör örgütünün siyasi uzantılarına tek bir laf edemiyor. Eşbaşkanları Selahattin Demirtaş'ın da katılacağı HDP İzmir İl Kongresi'ne ev sahipliği yapıyor. Biz bunu eleştirdiğimizde ise, samimiyetten ve dürüstlükten yoksun olan bir açıklama yaparak topu taca atmaya çalışıyor. Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi'nin konu hakkındaki açıklaması, siyasi ve ideolojik boyutun kuruma nasıl işlediğini gayet açık ve net bir şekilde ortaya koymaktadır. Yaptıkları açıklamayla birlikte sobelenmişler, şecaat arz etmeye çalışırken sirkatin söylemişlerdir. Kimin terörden kimin halktan yana olduğu açık bir şekilde ortaya çıkmıştır. Yaptıkları açıklama, terörü motive eden bir açıklamadır. Ben kendilerine şunu sormak istiyorum, AK Parti'yi her fırsatta fütursuzca eleştirmekten geri kalmıyorlar, en ağır ithamlarda bulunmaktan kaçınmıyorlar. Üstelik ülkede demokrasi olmadığını iddia ederek bunu yapıyorlar. Acaba hayatlarında bir defa olsun terör örgütü PKK'yı ve onun siyasi uzantısı HDP'yi eleştirebilmişler midi? Kendilerine bu müsaade verilmiş midir, bunu çok merak ediyorum" dedi.

DEMOKRASİDEN BAHSEDECEK EN SON KURUM

Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi'nin yaptığı açıklamayı değerlendiren Kaya, bir hayli uzun olan açıklamanın aslında iki cümleyle özetlenebileceğini söyledi. Söz konusu meslek kuruluşunun açıklamada söylemek istediğinin açık ve net şekilde, 'Biz terörle kararlı bir şekilde mücadele eden AK Parti'nin bu tutumundan rahatsızız. HDP'ye yakınız, kendileri ile gönül bağımız var ve bu sebeple sahibi olduğumuz salonu kendilerine seve seve verdik' olduğunu belirten Kaya, "Lafı eveleyip gevelemelerine gerek yok. Ne demek istedikleri gayet açık ve net bir şekilde ortada. Biz de bunu biliyoruz zaten. Kendilerini temize çıkarmak için laf kalabalığı yapmasınlar. Demokrasi ve halkın çıkarlarından bahseden bu kuruluş, ne yazık ki basitçe ve temeli olmayan söylemlerle partimize karşı ithamlarda bulunuyor. 14 yıldır demokrasi ve halktan aldığı güçle iktidar olan bir partiye salonun verilmemesini demokrasiden yana bir tavır olarak kamuoyuna sunmak hakikaten gülünç bir durumdur. 14 yıldır tek dayanağı millet olan bir partinin, kadın kolları faaliyetlerine dahi tahammülü olamayan bu kuruluşun, bizi diktatörlük ve faşistlikle suçlaması akıl tutulmasından başka bir şey de değildir. AK Parti hegemonyacı bir anlayışa sahip değil aksine ülkedeki hegemonyacı anlayışı yıkan bir siyasi partidir. Kendilerinin de aslında rahatsız olduğu bu hegemonyanın yıkılmasıdır.  AK Parti iktidarlarında her türlü statüko ve vesayet odaklarının hegemon düzeni yıkılmış, tek hegemon düzen, milletin düzeni kurulmuştur. Ülkedeki tek hegemonik unsur milletin ta kendisi olmuştur. Bu karın ağrılarını temelsizce iddialarla kamuoyuna sunmaları kendilerini gülünç duruma düşürmüştür. Yapmış oldukları çifte standardı, demagoji yaparak gölgelemeye çalışmışlar. Bizim kendilerine tavsiyemiz, emek, demokrasi, faşizm, halk gibi söylemleri kullanmadan önce açıp sözlüğe bakmalarıdır. Demokrasiden bahsedecek en son kurum olarak kendinizi varsaymanız gerekmektedir. Çünkü kendiniz gibi düşünmeyenlere kapınızı açmamanız, demokrasiyi nasıl içselleştiremediğinizin zaten kanıtıdır, açıkça ispatıdır. Geçmişten bugüne her demokrasi sınavında statükodan ve vesayetten yana tavır alan TMMOB'a bağlı Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, kendileriyle alakalı yapmış olduğum değerlendirmelerin hepsini bu açıklamalarıyla birlikte haklı çıkarmıştır" şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.