Dolar 34,1492
%-0.14
Euro 37,7803
%-0.13
Altın 2.907,190
%-0.56
Bist-100 8.934,00
%-0.87

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kaybolan alzheimer hastaları parmak iziyle bulunacak

Kaybolan alzheimer hastaları parmak iziyle bulunacak

Türkiye Alzheimer Derneği, kaybolan alzaymır (alzheimer) hastalarının kolaylıkla bulunmasını sağlayacak parmak izi yöntemi geliştirdi. Proje kapsamında parmak izleri alınan hastalar, kayboldukları zaman parmak izlerine başvurularak kimlik bilgisi...

  • Ege Postası
  • 20.09.2013 - 15:50
Türkiye Alzheimer Derneği, kaybolan alzaymır (alzheimer) hastalarının kolaylıkla bulunmasını sağlayacak parmak izi yöntemi geliştirdi. Proje kapsamında parmak izleri alınan hastalar, kayboldukları zaman parmak izlerine başvurularak kimlik bilgisi ve akrabalarına ulaşılabilecek.

Dünya Alzheimer Günü kapsamında basın açıklaması yapan Türkiye Alzheimer Derneği, hastalarda yeni bulgu, tanı ve tedavilerin yanı sıra hastaların yaşamlarını kolaylaştıracak parmak izi takip sistemini tanıttı. Pilot uygulama ile başlayan projede, alzaymır hasta ve yakınlarının parmak izleri alındı. Böylece dışarıya çıkıp kaybolan bir hastanın parmak izine başvurarak kolayca kimlik tespiti yapılıp yakınlarına ulaşılabilecek.

Tek başına alzaymırdan korunmayı sağlayacak belirli bir madde veya diyet olmadığını da ifade eden Prof. Dr. Murat Emre hastalıktan korunmak için alınabilecek şu önlemleri söyledi: “Her gün egzersiz yapın, sosyal olun. Zihninizi aktif tutmalısınız. Akdeniz diyetini benimseyin, tahıldan, balıktan, yeşil sebzeden, meyveden, zeytinyağından zengin beslenme tarzına geçin. Katı yağlardan kaçının, kilonuzu normal değerlere indirin ve yüksek tansiyonunuzu, yüksek kolesterolünüzü normal değerlere indirin.”



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.