Dolar 34,1821
%0
Euro 38,1089
%0.04
Altın 2.900,590
%0.16
Bist-100 9.666,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kaymakamlıkta vatandaşa şok eden davranış

Kaymakamlıkta vatandaşa şok eden davranış

Askerden hava değişimine gelen oğlunun uyuşturucu müptelasına yakalandığını belirterek, yardım istemek için Çiğli Kaymakamlığı’na giden kamyon şoförü Necat Kanarya, önce bir müdire hanım tarafından “Seni kim gönderdi buraya, çık dışarı” diye kovulduğunu, ardından gittiği sekreterlikte ise bir hizmetli tarafından “Bu adamın ayakları pis. Bunu neden içeri alıyorsunuz” diye aşağılandığını öne sürdü. Çiğli Kaymakamlığı’nda vatandaşa “şok” davranış

  • Ege Postası
  • 15.03.2016 - 12:55
EGEPOSTASI –İzmir’in Çiğli İlçesi’nde, uyuşturucu bağımlısı oğluyla ilgili sorununu anlatmak ve yardım istemek için kaymakamlığa giden çaresiz baba, hiç beklemediği tepkilerle karşılaşınca dünyası başına yıkıldı. Önce gittiği halkla ilişkiler biriminde, müdire hanımın kendisini “Çık dışarı” diye kovduğunu, ardından sekreterliğe yöneldiğinde ise hizmetli tarafından “Bu adamın ayakları pis. Bunu neden içeri alıyorsunuz” sözleriyle aşağılandığını öne sürdü. Yaşadıklarına isyan eden talihsiz baba, “Oğlumun derdine çare bulmak, onun insanlara zarar vermesini önlemek için gittim. Devletin kapısından, kendisini devletten daha büyük görenler tarafından kovuldum” dedi.

Emekli olmasına rağmen, eşi ve üç çocuğunun geçimini sağlamak için kamyon şoförlüğüne devam eden Necat Kanarya, Edirne Keşan’da vatani görevini yapan oğlunun, hava değişimi için geldiği İzmir’de evine bile uğramadığını, kendisi gibi uyuşturucu bağımlısı arkadaşlarıyla sokaklarda, metruk binalarda yaşadığını  belirterek, soruna çare bulabilmek için Çiğli Kaymakamlığı’na gittiğini belirtti. Kanarya, sorunuyla ilgili dilekçe vermek, sağlanabilecek tıbbi destek varsa öğrenmek, oğlunu bu hayattan kurtarmak istediğini anlatarak, yaşadıklarını şöyle özetledi:

“Hukuksal ve bürokratik konular hakkında bilgim yok. Oğlum bonzai kullanıyor, eve gelmiyor. Hem onu kurtarmak, hem bize, çevre sakinlerine zarar vermesini önlemek, topluma kazandırmak için yardım isteyecektim. Yapılacak hukuksal bir işlem varsa, biz eğitimsiz insanlarız, orada çalışan eğitimli arkadaşlarımızdan yardım alarak bir dilekçe yazdırıp oğlumu bu yaşadığı kötü hayattan kurtarmak istedim.

KILIK KIYAFETİMDEN DOLAYI…
Kaymakamlıkta beni ilgili bir birime yönlendirdiler, müdire hanıma derdimi anlatmaya başladığımda, hemen hiddetlenerek galiba kılığıma, kıyafetime, fakirliğime kızmış olacak ‘Seni kim gönderdi buraya! Çık dışarı’ diye tepki gösterip beni odasından kovdu. Oradan kaymakamın sekreterinin yanına gittim. Sekreter hanımla konuşmaya başlamıştım ki, oradaki hizmetli olduğunu düşündüğüm kişi, ‘Görmüyor musunuz bu adamın ayakları pis. Bunu neden içeri alıyorsunuz’ diye hakaret etti. Daha derdimi anlatamadan bu şekilde insan gururunu kıran davranışla karşılaştım ve şok oldum. Benim ayakkabım pis değildi, pis bile olsa böyle bir şey demeye onun hakkı var m? Biz şerefimizle ekmeğimizi kazanmaya çalışan, çalmayan ve çırpmayan, alın terimiz ile geçinmeye çalışan emekçi insanlarız. Devletimizin gözünde hiç mi kıymetimiz yo? Maddi yardım dilenmeye, gereksiz bir iş için onları meşgul etmeye gitmedim k? Benim oğlum uyuşturucu bağımlısı, ben bunun derdindeyim. Eğer tutuklanması gerekiyorsa tutuklansın, eğer tedavi edeceklerse etsinler. Fakat bu hali ile sürekli olarak potansiyel suçlu konumunda. Hukuksuz bir şey yapmayalım diyoruz, kovuluyoruz. Kovulmakla kalmayıp aşağılanıyoruz, hakaretlere maruz kalıyoruz. Babayım ben. Ne yapacağımı bilmiyorum. Sürekli itilip, kakılıyoruz. Tek başıma çaresizim. Niçin kimse bize sahip çıkmıyo? Bizim dış görünüşümüzü görüp ‘Çık, çık, çık dışarı!’ ne deme? Çıktım, peki nereye gideceğim ben'”

KAYMAKAM EL KOYDU
Olayın Çiğli’de duyulması üzerine Kaymakam Yusuf Güler olaya el koydu ve Kanarya’yı çağırdı. Yeniden kaymakamlığa giden Kanarya, Kaymakam Güler ile konuştu, kendisine hakaret edip kovanlardan şikayetçi oldu, oğlunun durumunu da anlatıp yardım istedi. Kaymakam Güler, Kanarya’nın oğlunun durumuyla en kısa sürede ilgileneceğini, polise bu konuda talimat vereceğini belirtirken, ona kaymakamlıkta kötü davranan personelle ilgili de gerekeni yapacağını söyledi.


KAYMAKAM: ÇOK ÜZÜLDÜM
Çiğli Kaymakamı Yusuf Güler, Egepostası’na yaptığı açıklamada, olaydan haberder olduğunu, Necat Kanarya ile görüştüğünü belirtti. Kaymakam Güler, “Üzüldüm, böyle bir olay olmasaydı, daha iyiydi. Bir şey diyemiyorum. Yasal inceleme, soruşturma başlattım. Soruşturmadan sonra her şey ortaya çıkacak ve gereker yapılacak” diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.