Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kayyum atanan Bugün ve Millet bu manşetlerle çıktı

Kayyum atanan Bugün ve Millet bu manşetlerle çıktı

2 gün önce kayyum atanan Koza-İpek Holding’e ait Bugün ve Millet gazeteleri yeni atamalar sonrası bu manşetlerle çıktı. Bugün Gazetesi'nin manşetinde Ankara'daki 29 ekim kutlamalarından bir fotoğraf ve 'Cumhur Meydanda' sözleri yer aldı. Yine yönetimine el koyulan Millet Gazetesi'nin manşetinde ise 'Türkiye Tek Yürek' başlığı vardı.

  • Ege Postası
  • 30.10.2015 - 10:13
Hafta başında kayyum atanan Koza-İpek Holding'e ait Bugün ve Millet gazeteleri, yeni atamalar ve dün büyük olay yaratan 'yazı işleri toplantısı' sonrasında bugün 'yepyeni bir yüz' ile yayınlandı. Her iki gazetenin de Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Davutoğlu'na geniş yer verdiği muhalefet haberlerini ise yayınlamadığı görüldü.

Hafta içinde kayyum ataması yapılan Koza-İpek Holding bünyesindeki iki gazetenin yayın çizgilerinde bir günde çok keskin bir değişim görüldü.
Bugün gazetesinin manşetinde Ankara'daki 29 Ekim kutlamalarından bir fotoğraf ve 'Cumhur Meydanda' sözleri kullanıldı. El konulmadan önce hükümete muhalif çizgisiyle bilinen Bugün gazetesinin 30 Ekim tarihli nüshasında bulunan 24 sayfasında muhalefet partilerinin etkinliklerine ilişkin tek satır yer almadı.

Yine yönetimine el koyulan Millet gazetesinin manşetinde ise 'Türkiye Tek Yürek' başlığı ve Erdoğan'ın büyük boy bir fotoğrafı kullanıldı. Millet gazetesi de Bugün gibi ikinci manşet olarak Başbakan Davutoğlu'nun Diyarbakır mitinginin haberini kullandı.


Öte yandan Twitter'da Bugün çalışanları tarafından çıkarılan alternatif 'Özgür Bugün' adıyla bir gazete sayfası paylaşıldı. Özgür Bugün gazetesinin manşeti ise 'Kayyum Kıyımı' şeklinde..



Dün yapılan Bugün Gazetesi'nin birinci sayfası:



Dün yapılan Millet Gazetesi'nin birinci sayfası:



KÜÇÜK PUNTO İLE YAZDILAR
Kayyum yönetimindeki ilk sayısı çıkan Bugün Gazetesi’nin künyesinde de ciddi değişiklikler yer aldı. Yasal olarak, yayın sahibi ve sahibi kişinin adının yazılması gerekiyor. Bugün çıkan sayıda da, yayın sahibi şirketin (Koza İpek Basın ve Basım Sanayi Tic. A.Ş.) adı yer aldı. Ancak şirket sahibi H. Akın İpek’in adı, bir önceki sayı ile önemli punto değişikliği yapılarak yazıldı. Bir önceki sayıda görünür bir büyüklükte yazılan Akın İpek’in ismi bu kez oldukça küçük punto ile yazıldı. Yine, bugün çıkan ilk sayıda gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Erhan Başyurt’un adı yer almazken Yazı İşleri Koordinatörü olarak Oğuzhan Müezzino’nun adı yer aldı. Yine, önceki sayıda yer alan bazı servis müdürlerinin bugün çıkan sayıda yer almadıkları anlaşıldı.


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.