Dolar 34,2575
%0.05
Euro 37,6179
%0.05
Altın 2.880,110
%-1.01
Bist-100 9.045,00
%0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kazakistan’da genç beyinler yarıştı

Kazakistan’da genç beyinler yarıştı

Süleyman Demirel Üniversitesi tarafından düzenlenen Uluslararası İnfomatrix 2013 Bilgisayar Olimpiyatları, bu sene de birbirinden ilginç projelerle dikkat çekti.Kazakistan Milli Eğitim Bakanlığı ve Kazakistan Teknoloji Enstitüsü'nün de desteği...

  • Ege Postası
  • 23.04.2013 - 11:04
Süleyman Demirel Üniversitesi tarafından düzenlenen Uluslararası İnfomatrix 2013 Bilgisayar Olimpiyatları, bu sene de birbirinden ilginç projelerle dikkat çekti.
Kazakistan Milli Eğitim Bakanlığı ve Kazakistan Teknoloji Enstitüsü'nün de desteği ile düzenlenen Uluslararası İnformatik Asya Pasifik Bilgisayar Olimpiyatı'nda bu sene 13 ülkeden 137 öğrenci yarıştı.
Üniversite yönetimi tarafından yapılan açıklamada düzenlenen organizasyonun Romanya’da yapılan İnfomatrix Bilgisayar Olimpiyatları’na bir ön hazırlık niteliğinde olduğu belirtildi.
Kazakistan’da ilk kez düzenlenen bu organizasyonda programcılık, bilgisayarla sanat, sistem kontrol, dijital içerik ve mini sumo robot yarışı kategorilerini kapsayan olimpiyatlarda, genç beyinler hem ülkelerini hem de projelerini sergileme ve tanıtma imkanı buldular.
Tam bir teknoloji ve kültür festivaline dönüşen İnfomatrix 2013 Bilgisayar Olimpiyatları finallerinde proje sahibi öğrenciler, fuarda çalışmalarını tanıttıktan sonra her biri kendi alanlarında uzman jüri üyelerine çalışmalarını takdim etti.
Olimpiyatlarda Kazakistan toplamda 5 altın madalya kazanarak takım halinde birinci oldu. Türkmenistan’ın ikinci olduğu olimpiyatlarda üçüncülüğü Ukrayna ve Azerbaycan paylaştı.
Olimpiyatlarda ayrıca Somali, Bosna Hersek, Gürcistan ve Pakistan da ülkelerine birer altın madalya kazandırdı.
Üç gün süren olimpiyat heyecanı Kazakistan’ın Almatı şehrindeki Süleyman Demirel Üniversitesi’nde düzenlenen görkemli ödül töreni ile son buldu.
Törende, her ülkeden öğrenciler kendi bayrakları ile sahnede yerini alırken yapılan konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere tek tek madalyaları ve kazandıkları para ödülleri verildi.

ÖZEL NİLÜFER SAFVET KOLEJİ ÜÇÜNCÜ OLDU
Özel Nilüfer Safvet Koleji Uluslararası İnformatik Asya Pasifik Bilgisayar Olimpiyatı’nda dünya 3.'sü oldu. Özel Nilüfer Safvet Koleji'nde, Bilişim Teknolojileri öğretmeni İhsan Ünlü gözetiminde 7. sınıf öğrencileri Mustafa Bayram-Celil Said Temiz'den oluşan ekibin hazırladığı "Okullarda Eğitim Daha İyi Nasıl Verilir" konulu projeyle kısa film kategorisinde zorlu rakiplerini geride bırakarak, dünya 3.'sü oldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.