Dolar 34,2714
%0.31
Euro 37,4959
%-0.07
Altın 2.926,150
%1.27
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kazlıçeşme'yi bu kez servisçiler doldurdu

Kazlıçeşme'yi bu kez servisçiler doldurdu

Yasal olarak çalışma şartlarının düzeltilmesi ve servisçilere özel plaka talep eden binlerce servisçi, Kazlıçeşme Meydanı'nda bir araya geldi. 'Plaka hakkımız söke söke alırız' sloganları arasında mağduriyetlerini dile getiren servisçiler,...

  • Ege Postası
  • 11.05.2013 - 14:54
Yasal olarak çalışma şartlarının düzeltilmesi ve servisçilere özel plaka talep eden binlerce servisçi, Kazlıçeşme Meydanı'nda bir araya geldi. 'Plaka hakkımız söke söke alırız' sloganları arasında mağduriyetlerini dile getiren servisçiler, korsan çalışan durumuna düşürülmemeleri için yasal düzenleme yapılması çağrısında bulundu. Esnaf Odası Başkanı Hamza Öztürk, "Arkadaşlarımızın elinde 3 ayrı izin belgesi var. Bu insanlar nasıl korsan olur'" diye sordu.

Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası tarafından düzenlenen mitinge İstanbul'un farklı bölgelerinden gelen binlerce servisçi, araçlarıyla birlikte katıldı. Kazlıçeşme Meydanı'nda daha önceki etkinliklerde dikkat çeken insan kalabalığının yerine bu sefer servis araçları aldı. Meydanının tamamını dolduran servisçiler sorunlarının çözümünü talep etti. Alandaki binlerce kişinin 'Plaka hakkımız, söke söke alırız' sloganları arasında "Turuncuları bizden daha mı çok seviyorsunuz'', 'Başbakanım bu sömürüye ancak sen engel olursun', 'Korsan yerine konduk, insan yerine konmadık' yazılı pankartlar taşıyan servisçiler, kendilerine kesilen cezaları gazetecilere gösterdi.

Toplanan kalabalığa hitap eden Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Hamza Öztürk, servisçilerin esnaf olduğunu ve haklarının korunması için plaka tahditi istediklerini söyledi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden izin belgesi almadıkları için ceza uygulanan araçlar bulunduğunu belirten Öztürk, 3 ayrı yerden alınan izinlerle çalıştıklarını ancak yine de korsan muamelesi gördüklerini belirtti. Öztürk, "Geçen gün bağlanan bir arabadan örnek vereyim. 3 tane izin belgesi var. Bu adam nasıl korsan olur. Bu adamın yol belgesi, isim listesi, izin belgesi her şeyi var." dedi.

Servisçilere plaka tahditinin hem İstanbul trafiğine, hem de iş verene yarar sağlayacağını belirten Öztürk, "Ankara'da plaka tahditi kaldırılsın diye yapılan başvurular, mevcut düzende ucuz ve kaliteli yapılıyor diye reddediliyor. Ama İstanbul'da bu tahdit nedense uygulanmıyor. Plaka tahditi sadece esnaf için değil, esnaf içinde, trafik için de, taşıtanlar için de gerekli." ifadesini kullandı.

Sadık Demircan isimli servisçinin okuduğu şiir de meydanda toplanan kalabalıktan büyük ilgi gördü. Devlet büyüklerine hitaben yazılan şiir, kalabalık tarafından uzun süre alkışlandı. Başkan Öztürk'ün konuşmasının ardından alanı dolduran binlerce servisçi aynı anda yola çıkmaya kalkınca ortaya dikkat çeken görüntüler çıktı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.