Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Keçi Peyniri döneri fastfood pazarında

Keçi Peyniri döneri fastfood pazarında

Yurtdışında sayıları her geçen gün artan döner salonları ile fastfood pazar payını artıran Türkiye için, Seferihisarlı peynir firması Kecheese vejetaryenlere yönelik alternatif bir ürün geliştirdi. Keçi sütünden üretilen, et döneri gibi şişe sarılmış ve ateşte kızartılmış şekilde ikram edilen keçi peyniri döneri, yöresel festivallerden sonra ilk kez İzmir’in en büyük otel işletmeleri arasında yer alan Euphoria Aegean Resort & Spa Otel’de tüketiciyle buluştu.

  • Ege Postası
  • 01.07.2013 - 10:12
 Yöresel festivallerde şov amacıyla sergilenen keçi peyniri döneri, fastfood pazarına girdi. Büyük şehirlerdeki döner salonlarının talep ettiği ürün, keçi sütü üretiminin sınırlı olması nedeniyle ilk olarak beş yıldızlı zincir otellerin mönüsünde yer alacak. Keçi peyniri dönerinin ilk müşterisi ise Euphoria Aegean Resort & Spa Otel oldu.

Yapımı geçen aylarda tamamlanan, Seferihisar’ın Küçük Akkum mevkiinde bulunan Euphoria Aegean Resort & Spa Otel, 84.000 metrekare arazi üzerine inşa edilen İzmir’in en büyük yatak kapasitesine sahip tesislerinden biri. Türkiye’de ilk defa olarak bir adaya sahip olan otel, bu özelliğiyle dikkat çekiyor. Misafirleri için ayrıcalıkların bol olduğu otelde özel olarak ada konseptinin dahil olduğu tatil paketleri bulunuyor.

Euphoria Aegean Resort & Spa Otel misafirlerine kahvaltıda ikram edilen keçi peyniri döneri, çoğu yabancı olan otel müşterilerinin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Şov ürünü olarak teşvik edilecek

Keçi sütü üretiminin sınırlı olması nedeniyle yoğun bir üretimin yapılamadığı keçi peyniri döneri ilk olarak beş yıldızlı otellere satışa sunulacak. Şov amaçlı kullanılacak ürün hem konukları şaşırtacak hem de farklı bir tat olanağı sunacak. Keçi peyniri dönerinin mucidi ise firma sahibi Özer Türer.

Aynı zamanda İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı da olan Özer Türer, Türkiye’de olduğu gibi dünyada da keçi sütü ve keçi sütü ürünlerine olan yoğun talebe dikkat çekiyor. Keçi peyniri dönerinin, keçi sütünün insan sağlığına olan faydalarına ve önemine dikkat çekmek amacıyla şov amaçlı yaptıkları çalışmalardan biri olduğunu belirten Türer şunları söyledi:

“Keçi sütüne olan önyargıyı kırmak ve keçi sütünün önemine dikkat çekmek amacıyla organizasyonlarda keçi sütü dondurması ve keçi peyniri döneri ikram ediyoruz. Keçi peyniri döneri tamamen Kecheese’in AR-GE ekibinin geliştirdiği bir ürün. Kızarmasının dışında ateşin karşında uzun süre şekli bozulmuyor. Ayrıca tuz oranı çok düşük. Keçi peyniri dönerinin organizasyonda boy göstermesi ile birlikte çok sayıda döner salonundan talep geldi. Ancak keçi sütüne ve keçi sütü ürünlerine yoğun talebe karşın hala üretimi sınırlı olan bir ürün. Döner salonları kadar talebin geldiği diğer bir sektör ise oteller oldu. Oteller bize geçtikleri talepte şov amaçlı haftanın belli günleri sergilemek istediklerini belirtti. Pazarlama ekibimiz ilk etapta 5 yıldızlı zincir otellerde olmayı daha doğru buldu.”

Kecheese’in hedefi ihracat

Özer Türer, “Kecheese bir Türer A.Ş markası. Türer A.Ş köklü bir baharat ihracat firması. Türer A.Ş ekibinin en iyi bildiği işlerden biri ihracat. Türkiye’de ilk yem katkı maddesi ihracat eden firmayız. ABD başta olmak üzere 40’ınüzerinde ülkeye ihracatımız var. Kecheese, keçi sütü ve keçi sütü ürünleri alanında ihracatı hedefliyor. Keçi peyniri döneri de ihraç ederek dünya fastfood pazarında payını her geçen gün büyülten Türkiye’nin elini de güçlendirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.