Dolar 34,2648
%0.07
Euro 37,6081
%-0.06
Altın 2.915,530
%-0.21
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kemalpaşa’da flaş gelişme: Ve o ihale iptal!

Kemalpaşa’da flaş gelişme: Ve o ihale iptal!

İzmir’de taş ocağı direnişiyle gündeme gelen Kemalpaşa’nın Akalan Mahallesi, bu kez de tartışmalı malların satışı ile adını duyurmuştu. Kemalpaşa Belediyesi’nin bugün yaptığı ihaleye katılım olmadığı için ihale iptal edildi. Kemalpaşa’da flaş gelişme:

  • Ege Postası
  • 05.01.2016 - 16:19
EGE POSTASI/ HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz aylarda köy mallarının satışıyla ilgili yaşanan kriz sonrası AK Parti’li belediyelerin köy mallarını satmayacağına dair açıklama yapan İl Başkanı Bülent Delican’ın sözüne rağmen, Kemalpaşa Belediyesi, arsa satışını gerçekleştirmek için harekete geçmişti. Bugün yapılan ihalede köylülerin ihale fiyatlarını yüksek bulması nedeniyle ihaleye katılmadı. Bunun dışında ihaleye katılım olmadığı için ihale iptal edildi.



Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu Egepostası’na yaptığı açıklamada, “Köylünün fiyatları yüksek bulması nedeniyle başka katılım olmadığı için ihale iptal edildi. Önümüzdeki günlerde yeniden değerlendirme yapılarak ihaleye çıkılacaktır” dedi.  
Geçici teminat bedellerinin 8 bin TL ile bin 300 TL arasında değiştiği 33 arsanın toplam muhammen bedeli ise 2 milyon 200 bin TL olarak belirlenmişti.



En fazla arazi satışının yapılacağı alan olan Akalan’da halk, ihalenin herkese açık olması nedeniyle tepki göstermişti. Tarım ve hayvancılıkla uğraşan Akalanlılar, arazilerin dışarıdan kişilere satılmasını istememişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.