Dolar 34,2271
%0.06
Euro 37,9233
%0.39
Altın 2.921,960
%-0.26
Bist-100 9.236,00
%-1.23

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kemeraltı'nın tarihi muslukları kayıp

Kemeraltı'nın tarihi muslukları kayıp

İzmir’in tarihi, turistik ve ticari anlamda kalbi konumundaki Kemeraltı’nda tescilli yapıların geldiği hal görenlerin içini acıtmaya devam ediyor. Kemeraltı'nın utanç manzaraları

  • Ege Postası
  • 02.03.2016 - 10:18
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Büyük kısmı tarihi tescilli yapı durumunda bulunan, bazıları da İzmirli hayırseverler ve çeşitli vakıflar tarafından yaptırılan Kemeraltı Çarşısı’ndaki simge çeşmeler ile su sebilleri yok olmaya yüz tuttu.

Çeşitli seferler onarım ve restorasyon yapılmasına karşın adeta çöp kutusuna dönen tarihi sebiller, yaz aylarında kente gelen yüz binlerce turiste karşı utanç manzaramız oldu. Tarihi değere sahip olan, 1900’lu yılların başı ve 1800’lerin sonunda inşa edilen tarihi tescilli çeşmeler ve su sebilleri ilgisizlikten kaderine terk edildi.


Çarşı esnafı ve bölgedeki vatandaşların zaman zaman kendi imkanları ile onarmaya gayret gösterdikleri çeşmelerin bu haline resmi makamlar ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü seyirci kalırken, bir tarih de ilgisizlik ve bakımsızlık nedeniyle yok olmaya yüz tuttu.

Muslukları çalınan ya da suları akmayan tarihi çeşmelerin onarılmasını isteyen Kemeraltı’ndaki iş yeri sahipleri, kentin simge değerlerine sahip çıkılmasını dileyerek “Tarihe saygı” slogan olarak kalmasın dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.