Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kenan Deniz: Hükümetle askerin arası iyiydi

Kenan Deniz: Hükümetle askerin arası iyiydi

28 Şubat sürecinde, hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 kişi hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sanık savunmalarının alınması ile devam ediliyor. Dönemin İç Güvenlik Harekat Daire...

  • Ege Postası
  • 30.09.2013 - 11:26
28 Şubat sürecinde, hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 kişi hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sanık savunmalarının alınması ile devam ediliyor. Dönemin İç Güvenlik Harekat Daire Başkanı ve Başbakan Askeri Başdanışmanı Kenan Deniz o dönemde hükümet ile askerin arasının iyi olduğunu söyledi.

    28 Şubat sürecinde, hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 kişi hakkında açılan davanın 21. duruşmasına dönemin İç Güvenlik Harekat Daire Başkanı ve Başbakan Askeri Başdanışmanı Kenan Deniz’in savunması ile devam ediliyor. Şevket Kazan ve bazı müştekilerin avukatı Ziya Bölükbaşı, Deniz’e “Hükümetle asker ilişkilerinin uyumlu yönetilmesinde ilişkiniz oldu. Hükümetle asker ilişkisi nasıld? Komutanların başbakana hakaret içeren ifadeleri oldu. Bunlar hakkında neler söylersini? Komutanların başbakana hakaret içeren ifadeleri oldu. Bunlar hakkında neler söylersiniz'” şeklinde soru yöneltti. Deniz soruya, “Hükümetle asker arasındaki ilişkiler çok iyiydi. İlişkiler çok uyumlu ve ahenkli şekilde yürütüldü. Bunlar bireysel refleksler, bunlar hakkında açıklama yapmam mümkün değil.” şeklinde cevap verdi.

    Deniz’in bu savunmasından sonra araya giren Çetin Doğan, Kenan Deniz’e “Hükümetle kurumsal ilişkilerimiz iyi dediniz. Sizden Başbakanlık’ta bulunan bir cihazın alınması talebinde bulunmuştum. Bunu hatırlıyor musunuz'” sorusunu sordu. Deniz de “Hatırlıyorum. Başbakan bu imkanı bize sağladı. Talep ettiğim bütün ihtiyaçlar karşılandı.” dedi.

    Bazı müştekilerin avukatı Emrullah Bayter de “Başbakan’a yapılan küfür ve Başbakan’ın uçağının askeri hava alanına indirilmedi. Bunlarla ilgili işlem yapıldı mı'” diye sordu. Deniz soruya şu şekilde cevap verdi: “Başbakan’a yapılan küfürle ilgili işlem yapıldığını hatırlıyorum. Diğer konu hakkında bir şey söyleyemem.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.