Dolar 32,7525
%-0.25
Euro 35,0851
%-0.54
Altın 2.450,330
%-0.3
Bist-100 10.648,00
%-0.31

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kenan Evren öldü, 12 Eylül yaşıyor!

Kenan Evren öldü, 12 Eylül yaşıyor!

CHP İzmir İkinci Bölge Milletvekili Adayı Hüseyin Sezer 12 Eylül süreci ve Kenan Paşa’nın ölümüyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu:

  • Ege Postası
  • 13.05.2015 - 12:48
“AKP iktidarı Evren’in ilk adımlarını attığı anti-demokratik, faşist miras üzerine kurulmuştur. Darbenin ortaya koyduğu zorba tutum seçimle işbaşına gelmiş olan AKP yöneticileri tarafından uygulanmaya devam etmektedir.
12 Eylül döneminde çocuk olmak yasaklarla boğuşmaktan başka bir şey değildi. Aynı zamanda en sert işkencelerin uygulanması, faşist uygulamaların etrafa saldığı korkular ölçüsüz bir korku düzenini toplumun geneline yaymıştı. Bu düzen Kenan Evren’i tarihin en kanlı katillerinden biri yapmıştır. Bu zihniyet 17 yaşındaki Erdal Eren’i bir günde 18 yaşına getirivermiştir.

“İDAMINI GERÇEKLEŞTİREBİLMEK İÇİN”…
Evren sadece çocukları, gençleri değil onların ailelerini de acılarıyla birlikte öldürmüştür. “Cumartesi Anneleri” nin acılarını hepimiz gördük.
Soma’da yaşanılan faciadan sonra da bu faşist tavırları gördük. Yakınlarını kaybetmiş, acılı aileler en demokratik hakkı olan protesto hakkını kullanmaya çalıştığında başbakanın müşavirlerince nasıl bir nefret ifadesiyle tekmelendiklerini de dün gibi hafızalarımızda hatırlıyoruz.

80’lerde çocuk olmak çok zordu. Yıl 2015 oldu çocuk olmak hala çok zor. Cinayetlerin gölgesinde ezilen halklar hala yaşam savaşı veriyor.
Artık çocuklarımızı hayat bilgisi dersinde öldüren zihniyetlere dur demeliyiz ve zifiri karanlıklardan umuda doğru yürümeliyiz.” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.