Dolar 34,2465
%0.01
Euro 37,6064
%0.02
Altın 2.909,900
%-0.4
Bist-100 9.032,00
%-0.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kent Konseyi'nde şok gelişme: Kocaoğlu desteğini çekti!

Kent Konseyi'nde şok gelişme: Kocaoğlu desteğini çekti!

Hafta sonu yapılan ve CHP Konak İlçe eski Sekreteri Çağrı Gruşçu’nun başkan seçildiği Kent Konseyi Kongresi’nin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ani bir kararla Kent Konseyi Şube Müdürlüğü’nden desteğini çekmesine ilk tepki Başkan Gruşçu’dan geldi. Gruşçu, “Gönlümüz Aziz Bey'le çalışmaktan yana, ancak; Büyükşehir Belediyesi böyle bir karar aldıysa elbette bununla ilgili sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek ortak bir tepki verecektir” dedi. İstediği aday seçimi kaybetti

  • Ege Postası
  • 29.12.2015 - 15:31
EGE POSTASI - Hafta sonu Kent Konseyi’nde seçim maratonu yaşanmış ve yeni başkan CHP Konak İlçe eski Sekreteri Çağrı Gruşçu olmuştu.

Konak İlçe Başkanı Şakir Başak’a yakınlığıyla bilinen Gruşçu, başkan seçildikten sonra şok yaşadı.

TABELA İNDİRİLDİ
Başkanlık seçiminde Kemal Kocabaş’ı desteklediği iddia edilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı  Aziz Kocaoğlu, Büyükşehir bünyesinde yer alan Kent Konseyi Şube Müdürlüğü’nü kapattı. Binadan kent konseyine ait tabelanın da indirildiği öğrenildi. Başkan Kocaoğlu’nun konseyden desteğini çekmesi yeni yönetimde şok etkisi yarattı.

BİZDEN YANA PROBLEM YOK
Ege Postası'na açıklama yapan Başkan Gruşçu şunları söyledi; “ Bende konuya şuan hakim değilim, yakından takip ediyorum. Aziz Başkan'la görüşme koşunda bir randevu talep ettik kendisinden, görüşme şansımız olursa daha net bilgiyi kendisinden alacağız. Ama şunu söyleyeyim biz çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bizden yana bir problem yok. Ne olursa olsun çalışmaya devam edeceğiz. Ancak; gazetelerden okuduğumuz şube müdürlüğünün lağv edildiği.  Şube müdürlüğü lağv edilebilir ancak; kent konseyi yapısı devam ediyor. Biz sivil bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz.

BEKLENTİMİZ AZİZ BEYLE ÇALIŞMAK
Bu karar siyaside olabilir ekonomikte olabilir, bu Büyükşehir Belediyesi'nin kendi inisiyatifin de olan bir konudur. Büyükşehir Belediyesi kaynak aktarmak ya da aktarmamak konusunda ki, inisiyatifine kendisi sahiptir. Mekan verip vermeme konusundaki düşünceye kendisi sahiptir. Ben başka bir aday kazandı diye böyle bir şey yapacağına inanmıyorum, burada ki kişiliğine, kimliğine yakışmaz, onun itibarına da bu yakışmaz, bizim beklentimiz, Aziz Bey'le birlikte çalışmaktan yanadır. Kendisine yakışanı da kent konseyi birliği içindeki bütün sivil toplum örgütleri başta olmak üzere İzmir’in bütün kanaat önderlerine destek vermesidir. Ona yakışan budur.

SİVİLTOPLUM ÖRGÜTLERİ ORTAK TEPKİ VERİR 
Eğer Büyükşehir Belediyesi böyle bir karar alırsa, Büyükşehir Belediyesi böyle bir yapının içinde olmak ister istemez bilemem ama olmak zorundadır. Çünkü bizim hep söylediğimiz ortak akıl içinde hep birlikte iş birliği ile yönetmektir. Elbette bununla ilgili tepkiyi sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek ortak bir tepki verecektir.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.