Dolar 34,2153
%-0.02
Euro 37,5428
%0.18
Altın 2.873,270
%0.12
Bist-100 9.118,00
%-0.16

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kent konseyleri şehirlerin geleceğini masaya yatırdı

Kent konseyleri şehirlerin geleceğini masaya yatırdı

Gaziantep Kent Konseyi’nin ev sahipliğinde bir araya gelen Şanlıurfa, Mardin, Kahramanmaraş, Diyarbakır Bağlar Belediyesi kent konseyleri, şehirlerin geleceğini masaya yatırdı. 'Katılımcı Analitik Araçların Stratejik Planlama Sürecinde...

  • Ege Postası
  • 27.05.2013 - 15:23
Gaziantep Kent Konseyi’nin ev sahipliğinde bir araya gelen Şanlıurfa, Mardin, Kahramanmaraş, Diyarbakır Bağlar Belediyesi kent konseyleri, şehirlerin geleceğini masaya yatırdı.

'Katılımcı Analitik Araçların Stratejik Planlama Sürecinde Kullanımı ve Kent Konseylerinin Karar Almadaki İşlevinin Geliştirilmesi' konulu seminer, Grand Otel’de başladı. İki gün sürecek seminerin ilk gününde kent konseylerinin kurumsallaşması, izleme sürecindeki rolleri, iletişim ve halkla ilişkiler yönetimi gibi konular üzerinde duruldu. Stratejik Yerel Yönetişim Projesi kapsamında yürütülen çalışmalar aktarılırken, projenin bundan sonra 7 ayrı kentte düzenleneceği ifade edildi.

Gaziantep Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Binici, konseylerde görev yapanların kentlere gerçek anlamda katkı sağlayacak projelerin yapılmasını istedi. Bilici, komşu kent konseylerinin birbirleri ile fikir alışverişinde bulunarak kendi kenti için en iyi projeyi yapıp, bu projenin yararlılığına inandığı zaman da arkasında durması gerektiğini vurguladı.

Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nden Üzeyir Aziz Özeren ise yeni Belediyeler Yasası ile 30 büyükşehir belediyesinin olacağını ve bu belediyelerin kentteki nüfusun yüzde 80’ni kapsayacağını belirtti. Bu yasaya göre artık belediyelerin idari yetkilerinin genişlediğini vurgulayan Özeren, burada belediyelere daha çok görevler düşeceğine dikkat çekti.

Seminere Gaziantep Vali Yardımcısı Nusrat Çakıroğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcısı Settar Çanlıoğlu ve kent konseyi yetkilileri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.