Dolar 34,2104
%-0.03
Euro 37,5271
%0.14
Altın 2.874,790
%0.18
Bist-100 9.109,00
%-0.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Nogay Türkleri Konya’da buluştu

Nogay Türkleri Konya’da buluştu

Dünyanın değişik bölgelerinden ve Türkiye'nin çeşitli illerinden bir araya gelen Nogay Türkleri Konya'nın Kulu ilçesine bağlı Kırkkuyu köyünde düzenlenen 9. Geleneksel Nogay Türkleri Sabontayı'nda buluştu. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın...

  • Ege Postası
  • 27.05.2013 - 14:59
Dünyanın değişik bölgelerinden ve Türkiye'nin çeşitli illerinden bir araya gelen Nogay Türkleri Konya'nın Kulu ilçesine bağlı Kırkkuyu köyünde düzenlenen 9. Geleneksel Nogay Türkleri Sabontayı'nda buluştu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla hazırlanan sabontaya, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili Faruk Bal, Sayıştay 1. Daire Üyesi Fehmi Başaran, Dağıstan Cumhuriyeti Türkiye Temsilcisi Tavlu Kazakbiev, Türksoy Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Şereflikoçhisar Kaymakamı Hasan Kürklü, Kulu Kaymakamı Ayhan Işık, Şereflikoçhisar Belediye Başkanı Hakverdi Altuğ, Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız, belde belediye başkanları, muhtarlar ve Nogay Türkleri katıldı.

İstanbul'dan otobüslerle Kırkkuyu köyüne gelen Nogaylar, şenliğe renk kattı. Sabantoy Organize Komitesi tarafından düzenlenen şenlikte, halk oyunları ekibi tarafından Şahbaz ve Nogay oyunları sergilendi. Çocuklar arasında yapılan çeşitli oyunlarda girenlere hediyeleri dağıtıldı. Şölen kapsamında düzenlenen futbol turnuvasında dereceye giren takımlara ise kupalarını protokol üyeleri verdi. Geleneksel kıyafetlerin tanıtıldığı şölende, misafirlere yöresel yemekler de ikram edildi.

Nogay Türkleri Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Ali Osman Kaya, geleneksel hale gelen sabontayı imkanların elverdiği ölçüde düzenlemeye çalıştıklarını kaydetti. Kaya, "Bu vesile ile bir araya gelen Nogayların özellikle gençleri gelenek ve göreneklerimizden haberdar oluyor. Birlik beraberlik içersinde kaynaşmaya vesile olan bu sabontayı her yıl yapmaya çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.