Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kentin göbeğinde inşaat çilesi

Kentin göbeğinde inşaat çilesi

Kentin en işlek noktaları arasında yer alan Çankaya’da Eski Atlas Oteli ve Kent Arşivi Binası arkasında yer alan inşaat alanındaki çalışmalar hem esnafı, hem de vatandaşları canından bezdirdi. Özel bir inşaat firması tarafından bir süredir yürütülen hafriyat ve yıkım çalışmaları sırasında alanın etrafına sızan çimento, su ve hafriyat malzemeleri tehlike saçmaya devam ediyor.

  • Ege Postası
  • 27.02.2014 - 13:29
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ-Konak ilçesinde Gazi Bulvarı yakınlarında bir süre önce yıkımı gerçekleştirilen eski bir binada başlayan ve temel atma aşamasına gelen inşaat çalışmaları çevredeki esnaf ve yoldan geçen vatandaşların korkulu rüyası haline geldi. Çankaya’da Kent Arşivi Müzesi arkasında devam eden çalışmalar esnasında bölgenin trafik akışı da olumsuz etkilenirken, geçtiğimiz günlerde inşaat faaliyetlerinden rahatsız olduğunu belirten esnaf ile inşaatı üstlenen yüklenici firma arasında yaşanan tartışmalar da had safhaya ulaştı.

HEM ESNAF HEM DE VATANDAŞ TEPKİLİ

Söz konusu bölgede hem gece, hem de  gündüz saatlerinde devam eden çalışmalar esnasında inşaat alanına giriş çıkış yapan iş makineleri ve kamyonların yarattığı trafik sıkışıklığı ve gürültü kirliliğine çevre kirliliği de eklenince esnafın ve vatandaşın sabrı taştı. İnşaatta temel atan firmanın kullandığı çimento malzemesi ve alandan çıkan birikmiş su cadde ve kaldırımlara kadar taşarken, yer yer kavgaya varan tartışmalar meydana geldiği öğrenildi. Firmanın özensiz çalıştığını ve bina temeline dökülen çimentonun kaldırımları aşarak, yol üzerinde bulunan yağmur suyu kanallarına kadar taştığını belirten semt esnafı, inşaatı sürdüren firmanın yetkilileri ile yaşadıkları tartışma neticesinde gereken temizliğin yine yüklenici firma tarafından yapıldığını dile getirdi. Kaldırımlarda bulunan ağaçların köklerine dahi çimento döküldüğünü savunan esnaf, yaşanan çevre kirliliğinden ötürü yetkilileri göreve davet ederken, kent merkezinde ortaya çıkan manzaranın İzmir’e yakışmadığını söyleyerek tepkisini dile getirdi.

BELEDİYELER SAKINCA GÖRMEDİ

Diğer yandan, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi tarafından yapılan denetlemeler sonucunda inşaat alanı ve çevresinde herhangi bir sakıncalı duruma rastlanmadığı öğrenilirken, firmaya cezai işlem ya da yaptırım uygulanmadığı belirtildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.