Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Keskin'den 'Keskin' sözler: AK Parti'nin yaptığı sahtekarlıktır

Keskin'den 'Keskin' sözler: AK Parti'nin yaptığı sahtekarlıktır

CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ve Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil’in İzmir’de metropol ilçe örgütlerine gerçekleştirecekleri teftiş maratonunun ilk günü geride kaldı. Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Keskin, 60 bine yakın kişinin üyelikten düşürülmesi ve beraberinde yaşanan üyelik krizi ile ilgili AK Parti'yi sert bir şekilde eleştirdi. AK Parti'nin üyelik sahtekarlığı yaptığını söyleyen Keskin, iktidarın İzmir'deki senaryolarının başarıya ulaşamayacağını belirtti. Örgüte bol bol mesaj veren Keskin, partiye küsmüş isimleri geri kazanmaları konusunda 'gerekirse gidin özür dileyin' talimatı verirken , İzmir'de yerel seçimlerde 30 da 30 yapacakları iddiasında bulundu.

  • Ege Postası
  • 23.11.2012 - 18:20

SERCAN AVCI/ HABERSERVİSİ -CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ve Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil’in İzmir’de metropol ilçe örgütlerini teftişi başladı. Keskin ve Tamaylıgil’i Adnan Menderes Havalimanı’nda İzmir İl Başkanı Ali Engin, il yöneticileri Bayraklı, Çiğli, Karşıyaka, Buca ve Güzelbahçe belediye başkanları ile çok sayıda ilçe başkanı karşıladı.

Kılıçdaroğlu'nun kurmaylarının kentteki  ilk gün menüsünde Gaziemir, Konak ve Bornova ilçe ziyaretleri vardı.İl Başkanı Ali Engin ve il yöneticileride gün boyu Keskin ve Tamaylıgil'e eşlik etti. İkili gün içinde öğrencisi tarafından sınıfta öldürülen Öğretmen Rabia Sevilay Durukan’ın okuluna ziyaret gerçekleştirdi. Burada öğretmenlerin, öğretmenler gününü kutlayan Keskin ve Tamaylıgil öğretmenlere karanfil dağıttı.

İlçe ziyaretlerinin basına açık bölümünde Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin AK Parti’ye yüklendi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kararı ile CHP’de 60 bine yakın kişinin üyelikten düşürülmesi ve beraberinde yaşanan üyelik krizine değindi AK Parti’yi sahtekarlıkla suçladı. Keskin basına kapalı olarak gerçekleşen bölümlerde örgüte bol bol mesaj verdi. 

GEREKİRSE ÖZÜR DİLEYİN

Geçmiş dönemde partiden ayrılan küskünler için özel bir çağrıda bulunduğu öğrenilen Keskin’in partide küskünlük istemediğine vurgu yaptığı ve "Bu arkadaşları partiye kazandırın. Gerekirse gidin özür dileyin" dediği ifade edildi. Keskin’in partilileri "Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın mantığını bırakın" diye uyarırken, "Bizim gazetemiz yok, televizyonumuz yok ama inancımız var" dediği öğrenildi.

SANDIK İÇİN UYARILAR
Keskin ve Tamayligil özellikle üye yapısı, sandık sayısı ve görevliler konusunda kendilerine yöneltilen sorulara cevap verdiği öğrenilirken Keskin, iktidarın kurumlar üzerinden yapabileceği hamleler karşısında da uyanık olunmasını istediği, Genel Sekreter Tamayligil’in de sandık görevlisi ve çalışanların başka sandıklardan takviye yapmak yerine o bölgede oturan insanlardan seçilmesini istediği ifade edildi.


DİKİLi'DEN MARKAJ VAR

Üç günlük programda Dikili’ye herhangi bir ziyaret gerçekleştirmeyecek olan Keskin ve Tamaylıgil’in ilk günkü ziyaretlerini, ismi Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’den boşalacak başkanlık makamı için geçen Dikili Belediye Meclis Üyesi Rıza Gök de takip etti. Genel Başkan Yardımcısı Keskin ve Genel Sekreter Tamaylıgil’e ‘hoşgeldiniz’ deme fırsatı yakalayan ancak özel bir görüşme yapmayan Gök’ün il yöneticileri tarafından gün içersinde Keskin’e anlatıldığı öğrenildi.


GÜN İÇİNDE YAŞANANLAR

Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ve Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil’in ilk durağı Gaziemir İlçe Örgütü oldu. İlçe Başkanı Umut Tekin, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ve partililer ile birlikte bir araya gelen Keskin toplantı öncesi gündem ile ilgili açıklamalar yaptı.

KESKİN’DEN AK PARTİ’YE ÜYELİK SALVOSU

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın CHP'ye üye 56 bin 968 partilinin başka partilere de üye olduğunu belirlemesinin ardından AK Parti ve CHP arasında çıkan üye krizine değinen Keskin, AK Parti’yi sahtekarlıkla suçladı.

ÜYE ÇALMADA USTALIKLARINI GÖSTERDİLER

AK Parti’nin üye sahtekarlığı yaptığını belirten Keskin, “Yolsuzluklarda ustalığını kanıtlayan AKP yeni alanda da becerisini sergiledi. Üye çalmada da ne kadar usta olduklarını bize gösterdiler. CHP’nin 60 bine yakın üyesi AKP tarafından yapay bir takım belgelerle Cumhuriyet Başsavcılığı’na kendi üyeleri gibi bildirilmiş. Savcılığın yapmış olduğu incelemelerde 60 bine yakın her iki partiye üye vatandaş tespit edildi.Her iki partiden de bu üyelerin düşürülmesi kararı alındı.Bize kayıtlı olan arkadaşlarımızın yüzde 90’nı AKP’ye üyelik için başvurularının olmadığını tespit etmiş bulunuyoruz” dedi.



“SAHTEKARLIK NET KONUYU DEĞİŞTİRMEK İSTİYORLAR”
AK Parti’ye kayıtlı olarak gözüken CHP’lilerin AK Parti ilçe başkanlıklarına dilekçeyle başvurarak partilerine kayıtlı olduklarına ilişkin belge istediklerini hatırlatan Keskin şöyle konuştu;
“Maalesef AKP’nin il ve ilçe yöneticileri böyle kayıtların ellerinde bulunmadıkları gerekçesiyle talepleri reddetmişlerdir. Bu konuda yapılan usulsüzlüğün yolsuzluğun son verilmesi ile yükümlü olan iktidar partisinin yöneticileri ‘Yavuz Hırsız’ misali televizyon karşısına çıkarak böyle bir olumsuzluk varsa kabul etmeyeceklerine ilişkin kamuoyuna açıklama yaptılar. Siyasi partililer kanununa göre bir kişi bir partiye kayıt olmaya başvurduğunda 3 nüsha verilir kendisine…Bunun bir nüshası ilçede bir nüshası il de bir nüshası da partini genel merkezine gönderilir.AKP’nin üst düzey yöneticilerinin bu konuda yaptığı açıklamalar olayı savsaklamaya yöneliktir.Başvuran arkadaşlarımızın kayıt fişleri ki varsa bunları kamuoyuna açıklamaları gerekir. Fakat yapılan sahtekarlık net olduğundan her konuda olduğu gibi iktidar partisinin üst düzey yöneticileri konuyu gündemden düşürmek için konuyu saptırma gayretindeler. Önümüzdeki günlerde yürüteceğimiz çalışmalarda elde edeceğimiz belgeler sonucu bu sahtekarlığı yapan kişileri yargıya şikayet edeceğiz. Partilimizin onuru ile oynayan bu kişileri yargı üzerinde hesap vermesini isteyeceğiz”

İDARİ İŞLEM BAŞLADIĞINDA PARTİMİZ GEREKENİ YAPAR
Yargıtay tarafından cezası onaylanan ve İsveç’te akrabalarının yanında olan Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’in durumu hakkında da açıklama yapan Keskin “ Yargıtay’dan dosya geldikten sonra ceza yargılama usulü yasasına göre tahsi yapma hakkı vardır.O hakkı da kullandıktan sonra karar kesinleşir noktaya gelir ve yeni bir belediye başkanı seçilme sürecide ondan sonra başlar. İdari işlem başladığında il ve ilçe yönetici arkadaşlarımız çalışmaya geçecek. Partimizi temsil edecek kişide seçilecek” dedi.

“NİYE KAÇSIN Kİ”

Özgüven’in yurt dışına gitmesi ile ilgili ‘kaçtı’ spekülasyonlarının artmasının hatırlatılmas üzerine Keskin, “ Yurt dışına kararın açıklamasından önce gitti. Niye kaçsın ki…Karar kesinleştikten sonra arkadaşımız kendisi ile ilgili kararı verir.Bundan sonrası kendi özgür iradesi ile verebileceği bir karardır” dedi. Keskin kentteki üç günlük ziyaret maratonunda Dikili’ye herhangi bir ziyaret yapmayacağını Cumartesi günü Dikili’de yapılacak olan destek mitingine ise İl Başkanı Ali Engin’in kendilerini temsilen gideceğini belirtti.

DEMİRSOY'DA TOPLANTIDAYDI

Genel Başkan yardımcısı Keskin’in açıklamaları sonrası toplantı basına kapalı olarak gerçekleşti. Toplantı  salonunda yer alan üç isim dikkat çekti. AK Parti’de de üyelik kaydı bulunan CHP Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Yılmaz Ağırtaş, eski ilçe başkanı Elif Becek ve Gaziemir’de uzun yıllar ilçe başkanlığı yapan ancak şu sıralarda Karabağlar Belediyesi’nde görev yapan  Yüksel Demirsoy…Bilindiği üzere Demirsoy ilçe başkanlığından istifa ettikten sonraki süreçte Gaziemir'de  başta Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol olmak üzere bir çok isime kırgın olduğunu dile getirmişti.
Bu arada Gaziemir CHP İlçe Başkanı Umut Tekin,  Keskin ve Tamaylıgil’e  ilçe faaliyetlerinin yer aldığı bir rapor sundu.



RABİA ÖĞRETMENİ ANDILAR

Keskin ve Tamaylıgil’in Gaziemir’den sonra durağı Eskiizmir Caddesi’ndeki Nazire Merzeci İlköğretim Okulu oldu. Öğrencisi tarafında sınıfta öldürülen Rabia Sevilay Durakan’ı anmak için okula ziyaret gerçekleştiren  Keskin ve Tamaylıgil okuldaki öğretmenlerin   Öğretmenler Günü’nü kutlayıp karanfil dağıttıktan sonra okul müdürü Erkan Karakaya ile bir araya geldi.

TAMAYLIGİL 4+4+4’e YÜKLENDİ

CHP Genel Sekreteri Tamaylıgil eğitimde ciddi problemlerin olduğu belirttikten sonra, “ Atanamayan binlerce genç öğretmen adaylarımız var. 4+4+4 ucube yasasının eğitime  getirmiş olduğu sorunlar var. Kimseye danışılmadan çıkmış bu yasanın geleceğe hizmet etmesi çok zor” dedi Tamaylıgil, Sevilay öğretmeni hiçbir zaman unutmayacaklarını belirtip, “onun bir kadın ve bir öğretmen olarak ışığı sönmeyecek” dedi.

KESKİN: SİSTEMLE UYUM SORUNU VAR

Ekonomik sıkıntılar ile boğuşan öğretmenlerin ve ataması yapılmayan gençlerin durumunun kendilerini üzdüğünü belirten Keskin, gençlerin tam donanımlı bir eğitim sisteminde eğitilemediklerini söyledi. Sevilay Öğretmenin hayatını kaybetmesinin eğitim sisteminde yaşanan aksaklıklardan kaynaklandığını vurgulayan Keskin, “ Maalesef toplumuzdaki gençlerimizin sistemle uyumlu yaşamasının zor olduğu bir tablo ile karşı karşıyayız” dedi.

SARISAYAN  DESTEK İSTEDİ

Ziyarette hazır bulunan Türk-Eğitim Sen 3 No’lu Şube Başkanı Adnan Sarısayan,CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Keskin’den Sevilay Öğretmen’in ‘şehit’ sayılması için yasal düzenleme yapılması ve Karabağlar’da bir okula isminin verilmesi için destek istedi.

KONAK’TA HEDEFTE YİNE AK PARTİ VARDI

Keskin ve Tamaylıgil ilçe ziyaretleri  Konak ile devam etti. İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu, Belediye Başkanı Hakan Tartan ve partililerin hazır bulunduğu toplantıda  Keskin, Gaziemir’de üye kaydı üzerinden sert bir şekilde eleştirdiği AK Parti’ye ülkenin yaşadığı sıkıntıları ortaya koyarak bir kez daha yüklendi.

“ÜRETİMSİZLİK EN BÜYÜK SORUN”

Son 15 yılda siyasi iktidarların dış güçlerin etkisinde kaldığını bu durumunda bir çok sorunun birikmesine neden olduğunu belirten Keskin, “finans sistemi yabancı elerlin eline geçmiş,  üretim birimleri özelleştirilmiş…. Günümüzde üretimsizlik en büyük sorun hale geldi. Tarım çöktü. Sanayimiz kendi dinamikleri ile ayakta duramaz hale gelmiştir. Ekonomideki başarı o toplumdaki insanların istihdamı ile orantılıdır. Günümüzde işsizlik kanayan bir yaradır.Gençlerimiz kahve köşelerinde enerjilerini tüketir hale gelmişlerdir. Ülkedeki gelir dağılımı adaletsizliği çarpık durumdadır. Vergi adaletsizliği ürkütücü boyuttadır. En adaletsiz vergi sistemi ülkemiz de uygulanmaya başlamıştır. Komşularımız ile sorunlarımız çözmek iddiası ile yola çıkanların iddiası çökmüştür. Bütün sınır komşularımız ile sorunlu hale geldik” dedi.

“BAŞKALDIRIYI CHP YAPACAK”

Ülkenin yaşadığı  olumsuz tablodan çıkması için sivil bir başkaldırıya ihtiyaç olduğunu belirten Keskin, “Bu başkaldırıyı yapacak CHP’dir…Sosyal demokrasinin omurgasında insan vardır. Çıktığı ve ulaştığı noktada insan vardır. Biz ideolojimiz ile toplumun en ücra köşelerine ulaşan yönetim kadromuzla bu sivil silkinmeyi başaracak partiyiz” dedi. CHP’yi itibarsızlaştırmak için partinin  eksen kayması yaşadığı yönünde  iddialar ortaya atıldığını hatırlatan Keskin, “  CHP’nin tüzüğü programı nettir berraktır…Kimse kuşkuya kapılmasın. Geçmişimizi inkar etmiyoruz. Mustafa Kemal’in kurup bize emanet ettiği cumhuriyetin temellerinin bilincindeyiz. Bu temellerin korunması ve toplum tarafından içselleştirilmesi için çabalıyoruz” dedi

“İKTİDARIN İZMİR GAYRETİ SONUÇSUZ KALACAKTIR”

İktidarın İzmir’i ele geçirme hedefinde olduğunu söyleyen Keskin, “ Siyasal iktidar her gün beyinleri zapt ederek hayali projeler ile İzmir’i ele geçirmeye çalışıyor. İzmir demokrasinin beşiğidir. İktidarın gayretleri sonuçsuz kalacaktır. CHP’nin altı oklu bayrağı ilçelerde yerel yönetimlere dikilecektir” dedi   



TAMAYLIGİL’DE SAHTEKARLIKLA SUÇLADI

CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil Konak’ta yaptığı konuşmada üyelik kaydında yaşanan sıkıntılara değindi AK Parti’yi suçladı.Siyasi partiye üye olma tanımının Siyasi Partililer Kanunu’nda açık bir şekilde belirtildiğini söyleyen Tamaylıgil, “ Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı partilerin  üyelik kaydını tutan bir makamdır aynı zamanda…Her parti üyelik ile ilgili kütük aktarımını Yargıtay’a yapar daha sonra Yargıtay’da  bir değerlendirme yapar. Birden fazla partiye üye olanların üyelikleri düşürülür. AKP tarafından vatandaşların iradeleri dışında üyelik kaydı yapıldığına dair bilgiler aldık. Hukuki çalışmalar başlattık. Bir kişinin bilgisi ve iradesi dışında üyelik yapılıyorsa belgede yapılan bir sahtekarlıktır bu... Başsavcılıkta bu konuda uyarısını yaptı. Bundan sonra siyasi bir amaçla bu uygulamayı sürdüren hukuka cevabını vermek durumunda olacak” dedi.

KARAMUSTAFAOĞLU’NDAN ÖZELEŞTİRİ

Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu faaliyet raporunu anlattığı toplantıda parti adına bir özeleştiri yaptı. Bir çok noktaya yaptığı ziyaretlerde gençler ile bir araya gelme ve konuşma fırsatı yakaladığını belirten Karamustafaoğlu, “Gençlerin sosyal demokratlığa çok fazla yakın olmadıklarını söyleyebilirim. Gençlere yönelik çalışmalar yapmamız lazım” dedi. Konak İlçe Kongresi’nde yaşananları hatırlatan ve birlikte yol aldığı yönetim listesinin kendi listesi olmadığına dikkat çeken Karamustafaoğlu, “İlçe kongresi sonuçlandığında her şey kongre salonunda kaldı. Biz o günden beri birlik ve beraberlik içinde kararlarımızı oy birliği ile alarak ilerliyoruz “ dedi. Karamustafaoğlu ‘örgütü uyandırma ve ayağa kaldırma’ adı altında mahallelerde toplantılar yaptıklarını da belirtti.



30 DA 30 YAPACAĞIZ
Keskin ve Tamaylıgil’in ilk günkü mesailerinde son durakları Bornova oldu.Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır daha önceden belirlenmiş programı nedeni ile yurtdışında bulunduğundan yer almadığı toplantının ev sahipliğini İlçe Başkanı Enver Dündar yaptı. Genel Başkan Yardımcısı Keskin basına açık bölümde yaptığı konuşmada İzmir’de belediye başkanlarının uyumlu bir şekilde çalıştıklarını ve bu durumunda yerel seçimler öncesi kendisine umut verdiğini belirtirken, “AKP’nin İzmir’deki senaryosunu bozacağız. Tüm ilçelere alarak 30 da 30 yapacağız” dedi.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.