Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıç: Partinin görüşü değil şahsi düşünceleri

Kılıç: Partinin görüşü değil şahsi düşünceleri

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’in cemaate yönelik övgü dolu sözleri parti içinde tepkilere neden oldu. Meclis üyesi adaylarını belirleme sürecinde Engin’le karşı karşıya gelen İl Sekreteri Sevda Erdan Kılıç, “CHP solun ve sosyal demokrasinin evrensel ilkeleri doğrultusunda siyaset yapar. Partimizin görüşü değil şahsi düşünceleri” dedi.

  • Ege Postası
  • 08.03.2014 - 17:35
EGE POSTASI - CHP İl Başkanı Ali Engin hükümet-cemaat krizi paralelinde çok konuşulacak açıklamalar yapmıştı. Zaman Gazetesi’ne konuşan Ali Engin hizmet hareketinin dünyanın 140 ülkesinde açtığı okullarla Türkçe’yi, Türk kültürünü dünyaya tanıttığını, TUSKON’a mensup iş adamlarının da 30 milyar dolarlık ihracat yaptığını ifade ederek, “Ne varsa hizmet hareketine atmaya çalışıyorlar. Bu doğru değil. Hizmet hareketini de kutluyorum. Hükümetin baskısına rağmen 30 milyar dolar ihracat yapan kuruluşları var, hükümetten korkmuyorlar, cesurca davranıyorlar, TUSKON’a sahip çıkıyorlar. Bu iyi bir şey… Buna direnmenin bir yolu var. O da, arkasında pislik olmayacak. Yoksa direnemezsin. Demek ki öyle bir pislik yok ve bu insanlar temiz. Bu cesur insanları hakikaten kutluyorum. Aklı olan, vicdanı olan bu hizmetleri takdir eder” ifadelerini kullanmıştı.

Engin’den cemaate yönelik yapılan övgü seli parti inde tepkilerin yükselmesine neden olmuştu. Bir çok partili sosyal medya üzerinden Engin’i hedef aldı.

PARTİNİN GÖRÜŞÜ DEĞİŞ ŞAHSİ DÜŞÜNCESİ
Meclis üyesi adaylarının belirlenme sürecinde Engin’le karşı karşıya gelen İl Sekreteri Sevda Erdan Kılıç, Ege Postası’na yaptığı açıklamada İl Başkanı Engin’in sözlerinin partinin görüşü olmadığının altını çizdi. Kılıç, “ Cumhuriyet Halk Partisi solun ve sosyal demokrasinin evrensel ilkeleri doğrultusunda siyaset yapar. Tüm dini görüşlere saygı duymakla birlikte 6 ilkemizden biri olan Laiklik ilkesi inançlara olan bakış açımızı belirler. Bunların dışındaki söylemlere takılmamak gerekir çünkü çerçeve dışındaki görüşler partimizin görüşü olmayıp kişilerin şahsi düşüncelerinden ibarettir” dedi.


ENGİN’İ ELEŞTİRMİŞTİ
Kılıç meclis üyesi adaylarının belirlenme sürecinde Engin’e en sert tepki gösteren isim olmuştu. Kılıç, “Örgütün üzerine basılarak yapılan listelere karşıyım. Akraba ilişkileri, ortaklar listelerde. Bunu kaldıramadım” demiş, Konak İlçesi’nin listesini İl Seçim Kurulu’na teslim etmemişti. Kılıç son il yönetim kurulu toplantısında listeler doğrultusunda Engin’e eleştirilerini yinelemişti. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.