Dolar 34,1209
%0.07
Euro 38,1122
%0.05
Altın 2.875,350
%0.01
Bist-100 9.900,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu: Halkımız, Öcalan’a tavizler verildiğini düşünmektedir

Kılıçdaroğlu: Halkımız, Öcalan’a tavizler verildiğini düşünmektedir

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çözüm süreci ile yeni anayasa hazırlıklarının iç içe geçirildiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, “Halkımız, AKP’nin başkanlık sistemine geçişe destek karşılığında...

  • Ege Postası
  • 10.05.2013 - 10:54
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çözüm süreci ile yeni anayasa hazırlıklarının iç içe geçirildiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, “Halkımız, AKP’nin başkanlık sistemine geçişe destek karşılığında Öcalan’a tavizler verildiğini düşünmektedir.” dedi.

İstanbul’da gazetelerin genel yayın yönetmenleriyle kahvaltıda bir araya gelen Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Demokrasi ve Özgürlük Bildirgesi’ başlığıyla çözüm sürecindeki kaygılarını açıkladı. çözüm süreci ile yeni anayasa hazırlıklarının iç içe geçirildiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Çözüm süreci ile yeni anayasa hazırlıkları iç içe geçirilmiştir. Halkımız, AKP’nin başkanlık sistemine geçişe destek karşılığında Öcalan’a tavizler verildiğini düşünmektedir. Öcalan ile yapılan görüşmelerde başkanlık sisteminin de konu edilmesi buna işaret etmektedir.” şeklinde konuştu.

Süreçte iktidarı eleştiren Kılıçdaroğlu, “Adalet ve Kalkınma Partisi, süreç hakkında sessiz kalırken, PKK’nın dağ kadroları ve Öcalan, karşılıklı mektuplar ve açıklamalar yoluyla kamuoyunu şekillendirmekte ve süreci yönlendirmektedirler. Türkiye’nin geleceğini etkileyecek bu kadar önemli ve duyarlı bir konuda Adalet ve Kalkınma Partisi’nin sessiz kalarak toplumsal alanı tümüyle Öcalan’a bırakması son derece sağlıksız, vahim ve yanlıştır. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin sorumluluktan bu denli kaçınmasının iki nedeni vardır; izlediği yol ve yönteme kendisi bile inanmamakta ve güvenmemektedir. İkincisi, Öcalan’a halkımızın kabul etmeyeceği, hazmedemeyeceği vaatlerde bulunmuştur. Bu da bizim kaygımızı güçlendiriyor.” ifadelerini kullandı.




Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.