Dolar 34,2584
%0.05
Euro 37,6028
%-0.07
Altın 2.909,680
%-0.41
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu açıkladı: 2 ismin adaylığı kesin!

Kılıçdaroğlu açıkladı: 2 ismin adaylığı kesin!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun ve ilçe belediye başkanlarının yeniden aday gösterilip gösterilmeyeceği tartışmaları her geçen gün alevleniyor. Cumhuriyet Gazetesi'nden Utku Çakırözer, CHP lideri Kılıçdaroğlu'yla yaptığı sohbeti kaleme aldığı yazısında, Aydın ve Tokat Reşadiye adayı dışında CHP'nin kesinleşmiş adayı olmadığına dikkat çekti

  • Ege Postası
  • 15.08.2013 - 15:30
 EGE POSTASI - 2009 seçimleri öncesi tanık olduğumuz tartışmanın bir benzeri 2014 seçimleri öncesinde de yaşanmaya başladı. Deniz Baykal'ın liderliğindeki CHP Aziz Kocaoğlu'nu aday gösterecek mi, göstermeyecek m? tartışması uzun süre devam etmiş, son gülen yine Aziz Kocaoğlu olmuştu. 2014 Mart seçimleri öncesi CHP'nin İzmir Büyükşehir adayı kim olacak sorusuna CHP Genel Merkezi'nden net bir cevap gelmemesi dikkat çekerken, Ankara gazetecilerinin yazdıkları da kafaların daha da karışmasına neden olabiliyor. Cumhuriyet Gazetesi'nden Utku Çakırözer'in, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla yaptığı sohbetin satır aralarında yer alan bilgiler, Aziz Kocaoğlu'nun koltuğunun garanti olduğunu düşünenleri üzecek gibi görünüyor. Kılıçdaroğlu'na göre şu an için adaylığı garanti olan iki isim var ve bu isimler içinde Aziz Kocaoğlu yok. Kocaoğlu dışında İzmir'den koltuğu garanti olan ilçe belediye başkanı olmaması da dikkati çeken ayrıntılar arasında. İzmir'in 28 ilçesinde başkanılık koltuğunun sahibi olan CHP, bu isimlerden hiç birisi için en azından şimdilik 'vize' vermiş gözükmüyor.

'İki Aday Dışında Kimsenin Yeri Garanti Değil'

İşte Utku Çakırözer'in 'iki kişinin dışında kimsenin yeri garanti değil' başlıklı yazısından satır başları...

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde ana muhalefet partisi CHP’de adaylık kulisleri hızlanmış durumda. Hafta başında CNNTürk’ün konuğu olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile program sonrasında seçim sohbeti yapma fırsatı bulduk.

Koltuklar garanti değil
İzmir ve Antalya’nın da aralarında bulunduğu, haklarında dava açılmış kent ve ilçelerin CHP’li belediye başkanlarının adaylıklarının “garanti” olduğu şeklinde de bir genel kanı var CHP çevrelerinde. Bu algı aktarıldığında, özel bir kent ya da başkan ismi vermeden şu genel değerlendirmeyi yaptı: “Birkaç istisna dışında CHP’li başkanlar tarafından yönetilen il ve ilçelerde yaşayan halk başkanlarından memnun gözüküyor. Ancak bu, mevcut başkanın ismi sorularak yapılan anketlerin sonucu. Alternatif isim sorulmadığında böyle çıkıyor. Başka isimlerle aynı sonuç çıkabilir de çıkmayabilir de. Onu bilemiyoruz. Bunların çalışmaları, kurduğumuz bir komisyon tarafından sürdürülüyor. Zaten daha aday adaylığı süreci de devam ediyor. Henüz kimsenin adaylığı kesinleşmiş değil.”

Sadece iki yer kesin

CHP lideri “Kimsenin adaylığı kesin değil” sözünün hemen ardından bir düzeltme yapma ihtiyacı hissetti:
“Pardon, şu an itibarıyla adaylığı yüzde 100 kesin olan iki isim var. Birincisi Aydın Belediye Başkanımız. Son derece başarılı. İkincisi ise Tokat-Reşadiye adayımız. Yıllardır aday çıkaramadığımız bir yer Reşadiye. Şimdi orada bir arkadaşımız partimizden aday olma isteğini net biçimde ortaya koydu. Ben de kendisini sonuna kadar destekliyorum. Bu iki yer dışında hiçbir yerde adayımız kesinleşmiş değil.”

Bahsettiği ilk isim iki dönem milletvekilliği yaptıktan sonra Aydın Belediye Başkanı seçilen ve seçilmesinden bu yana da arkasındaki halk desteğini artırdığı gözlenen Özlem Çerçioğlu. İkinci isim ise yıllardır MHP’nin kalesi olarak bilenen Reşadiye’de ilk kez CHP’den adaylığa soyunan Zeki Çardak.

CHP liderinin sadece iki ismin adaylığının kesin olduğunu açıklaması, adaylıklarını bugüne kadar “garanti” gören CHP’li belediye başkanları ve diğer isimlere yönelik bir uyarı zili mi acaba'..

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.