Dolar 34,1119
%0.28
Euro 38,1023
%0.12
Altın 2.875,200
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu'na bir dava daha yolda: Montaj videolara tepki gösterdi diye!

Kılıçdaroğlu'na bir dava daha yolda: Montaj videolara tepki gösterdi diye!

Kemal Kılıçdaroğlu, montaj videolarına yönelik "Sahtekardan cumhurbaşkanı olmaz" sözleri nedenyle hakkında fezleke hazırlandı. Adalet Bakanlığı da kovuşturma izni verdi. Böylece Kılıçdaroğlu'na Cumhurbaşkanı'na hakaretten dava açılacak.

  • Ege Postası
  • 12.09.2024 - 09:46

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2023'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı yarıştığı seçimi kaybetti. Seçim sürecinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, mitinglerinde eski CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun terör örgütü üyeleri ile yan yana getiren videolar izletti.

Videoların montaj olduğu ifade edilse de AKP'liler geri adım atmadı. Kemal Kılıçdaroğlu da videolara tepki gösterip, "Sahte video hazırlayana sahtekar, sahtekardan da cumhurbaşkanı olmaz" diyerek montaj videolara tepki gösterdi.

CİMER'E BAŞVURDU

Bu sözler hakkında Kılıçdaroğlu'na yönelik kovuşturma izni verildi. Bir şahıs, Kılıçdaroğlu'nun bu sözünü Cumhurbaşkanı'na hakaret olduğunu iddia edip CİMER'e başvurdu. Savcılık'ta 1 Mart 2024'te fezleke hazırlayıp Adalet Bakanlığı'ndan kovuşturma izni istedi.

Fezlekede, ifade özgürlüğü ile hakaretin ayrı kavramlar olduğu, kimsenin hakarete maruz kalmak zorunda olmadığı söylendi.

Adalet Bakanlığı, fezlekeye cevaben Kılıçdaroğlu’nun paylaşımının Cumhurbaşkanına hakaret kapsamında değerlendirilmesi gerektiğine karar verdi.

"ERDOĞAN'IN KURMALI YARGISI"
Kılıçdaroğlu, kovuşturma izni verilmesiyle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

“Dün olduğu gibi bugün de yarın da Saray Rejimi’nden ve onun kurmalı yargısından asla korkmuyorum! Bu dava aynı zamanda Saray’ın rezaletinin davasıdır! Montaj yapanların ödüllendirildiği, milyonlarca yurttaşımızı manipüle etmeye çalışanların aklanmaya çalışıldığı bir dava olsa da asla geri adım atmayacağım. Bugün beni susturmak isteyenler iyi bilsin ki bir milim sapmadan, saray rejimi çarpışacağız. Cesur yol arkadaşlarımız ve milyonlarca halkımızla Erdoğan’dan da kurmalı yargısından da hesap soracağız!" (HALK)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.