Dolar 34,2678
%0.07
Euro 37,6220
%-0.04
Altın 2.887,180
%0.01
Bist-100 9.045,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu'ndan Başbakan'a: Kafanı değiştir, biraz demokrat ol, halkını anla

Kılıçdaroğlu'ndan Başbakan'a: Kafanı değiştir, biraz demokrat ol, halkını anla

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan'a seslenerek "Kafanı değiştir, biraz demokrat ol, biraz halkını anlamaya çalış. Sana oy vermeyenleri yok sayma anlayışından kurtul. Uygar bir Başbakan gibi davran." dedi.Kılıçdaroğlu,...

  • Ege Postası
  • 14.06.2013 - 15:27
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan'a seslenerek "Kafanı değiştir, biraz demokrat ol, biraz halkını anlamaya çalış. Sana oy vermeyenleri yok sayma anlayışından kurtul. Uygar bir Başbakan gibi davran." dedi.

Kılıçdaroğlu, Ankara'da Türkiye Kent Konseyi Toplantısı'na katıldı. Gezi Parkı olaylarının sadece Türkiye'nin değil, dünyanın izlediği bir olay haline geldiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, hükümetin bastıramadığı bir olayla karşı karşıya olduğunu kaydetti. "Destansı bir hal alan Gezi Parkı direnişinden hepimizin çıkarması gereken dersler var. Nasıl olmuştur da, yerel bir çevre protestosu ulusal çapta bir krize dönüşebilmiştir'" diyen Kılıçdaroğlu, bunda hiç şüphesiz demokratik hakkının kullanan masum bir topluluğa karşı hükümet eliyle şiddet uygulanmasının rolünün büyük olduğuna dikkat çekti.

Tepkinin arkasında İstanbul'un tarihi siluetini bozanların, Süleymaniye'nin görüntüsünün bozulmasının, şehrin estetik ve kültürel dokusunun bozulmasının etkisi olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Gezi Parkı'ndaki tepki AKP iktidarının rantçı, aç gözlü, hak ve adalet tanımaz şehircilik anlayışına yönelik bir tepkidir. Bu şehir, İstanbul, üç büyük imparatorluğa başkentlik yapmış İstanbul artık firavun piramitlerini andıran azman binaların ağırlığını kaldıramıyor."

'Nasıl olsa yetki bende, istediğimi yaparım' devrinin bittiğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, bunun hem merkezi siyaset için hem de yerel siyaset için bittiğini vurguladı. Temsili siyasetten, temsili demokrasiden, katılımcı siyasete, katılımcı demokrasiye geçildiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Bir siyasi iktidar, böyle bir olay karşısında komplo teorileri üretmeye başlamışsa, meseleyi cinlere, perilere teslim etmeye başlamışsa, o iktidar artık bitmiştir, acz içindedir. Başbakan'ın idraki dumura uğramıştır. Bir toplum onca baskıya, onca şiddete, onca biber gazına, ölümü göze alarak şehrini savunuyorsa, bunun karşısında kızmak, öfkelenmek değil, bunun karşısında mutluluk duymak gerekiyor. Çünkü demokrasi kazanıyor, çünkü özgürlük kazanıyor." diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'değişmem' açıklamasını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, zaten asıl sorunun da bu olduğunu söyledi. "Bir Başbakan ne olursa olsun değişmem diyor. Sormak gerekiyor. Sayın Başbakan, dünya değişti, Türkiye değişti, sen değişmiyorsun, ülkenin karşısına sorun olarak çıkıyorsun." diyen Kılıçdaroğlu, asıl sorunun da Başbakan'ın değişmemesi, dünyayı görmemesi, dünyayı yorumlayamaması olduğunu kaydetti.

Eğer bir ülkede bir başbakan dünyayı iyi yorumlamıyorsa, görmüyor, değişimi yakalamıyor, algılamıyorsa, o başbakanın bulunduğu ülkenin sorun üreteceğini dile getiren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Boşuna çırpınıyorsun. Değiştireceksin, kafanı değiştir, biraz demokrat ol, biraz halkını anlamaya çalış. Sana oy vermeyenleri yok sayma anlayışından kurtul. Uygar bir Başbakan gibi davran. Sorunların çözümünü daha fazla otoriterlik değil, daha fazla özgürlük ve daha fazla demokraside yatmaktadır. Demokrasiden, halkın demokratik taleplerinden korkma, kafasının gerisindeki yeniden toplum mühendisliği safsatalarından da kendini kurtar."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.