Dolar 34,2490
%0.03
Euro 37,6024
%-0.08
Altın 2.911,870
%-0.33
Bist-100 9.032,00
%-0.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu'nun önerdiği kitap

Kılıçdaroğlu'nun önerdiği kitap

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, chpyesor.com adlı internet sitesinden kendisine yöneltilen bir soru üzerine, Lesley Hazleton'ın Ortadoğu'daki Sünni ve Şii çatışmasını merkezine alan, "Peygamberden Sonra" isimli kitabın okunmasını önerdi. Kılıçdaroğlu, aynı soruya verdiği yanıtta en sevdiği şairin Nazım Hikmet, kendisini en çok etkileyen filmin ise Robert Mitchum'un "İrlandalı Kız" olduğunu kaydetti.

  • Ege Postası
  • 21.10.2015 - 13:09
CHP ’de gönüllü bir ekip tarafından yürütülen chpyesor.com sitesine gelen bazı soruları Genel Başkan Kılıçdaroğlu ’nun bizzat yanıt verdiği öğrenildi. Milliyet gazetesinden Meriç Tafolar'ın haberine göre, Buse isimli bir vatandaş, “Kılıçdaroğlu’na üç sorum var ve cevaplarsa çok sevinirim. 1- En sevdiğiniz şair kimdi? 2- Sizi en çok etkileyen film hangisidi? 3- Hangi kitabı okumayı önerirsiniz” sorusuna Kılıçdaroğlu, şu yanıtı verdi:

SÜNNİ-Şİİ ÇATIŞMASINI ANLATIYOR
“En sevdiğim şair Nazım Hikmet. Beni bu zaman kadar en çok etkileyen Robert Mitchum’un İrlandalı Kız filmi olmuştur. Önerecek elbette çok Kitap var ancak bir tane önermek gerekirse Lesley Hazleton’un Peygamberden Sonra kitabını seçerim.”
Kılıçdaroğlu’nun önerdiği kitap, Ortadoğu’daki Sünni ve Şii çatışmasını merkeze alırken, kitaba ilişkin kitap eleştirmeni Alan Wolfe’un yazdığı notta, “George Bush Irak’ı istila etmeden önce Şiiler ve Sünniler diye bir şeyler olduğunu biliyor muydu, emin değilim, ama Lesley Hazleton’un merak çekici kitabını okuduktan sonra hiç kimse bu mezheplerin bölünmesini ve ne anlama geldiğini bilmediğini söyleyemez” ifadesini kullandı. Oxford Üniversitesi’nden Wilferd Madelung ise kitaba ilişkin, “Hazleton hikayeyi büyük empatiyle anlatarak, Sünni Şii bölünmesinin gerçek epik karakterini başarıyla ortaya koyuyor. Batılı okurlar genelde bu kitabı okuduktan sonra İslam’da ilk Şiizmin derinliğini ve gücünü ve Kerbela’da neler olduğunu yeni bir saygıyla anlayacak” notunu düştü.
1970 yapımı İrlandalı Kız filmi ise 1. Dünya Savaşı’nda geçen bir aşk hikayesini konu ediyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.