Dolar 34,2871
%0.35
Euro 37,5032
%-0.05
Altın 2.928,750
%1.36
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kilis Mehmet Döğme Koleji'nde vefa iftarı düzenlendi

Kilis Mehmet Döğme Koleji'nde vefa iftarı düzenlendi

Dünyanın dört bir tarafındaki Türk okullarına Kilis’ten giderek görev yapan öğretmenlerin aileleri Özel Mehmet Döğme Koleji'ndeki iftar yemeğinde buluştu. Burada konuşan Müdür Yardımcısı Halit Güney, "Dünyanın dört bir tarafında...

  • Ege Postası
  • 03.08.2013 - 10:59
Dünyanın dört bir tarafındaki Türk okullarına Kilis’ten giderek görev yapan öğretmenlerin aileleri Özel Mehmet Döğme Koleji'ndeki iftar yemeğinde buluştu. Burada konuşan Müdür Yardımcısı Halit Güney, "Dünyanın dört bir tarafında görev yapan, hoşgörü götüren öğretmen arkadaşlarımıza, onların ailelerine vefamızı göstermek için hazırlamış olduğumuz programa hoş geldiniz. Bizler sizleri burada ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. İki yıldır yaptığımız bu programları inşallah geleneksel hale getiriyoruz. Ne mutlu sizlere ki böylesi hayırlı evlatlar yetiştirerek dünyanın dört bir tarafına gönderdiniz. Sizler çocuklarınızla, bizler de sizlerle gurur duyuyoruz." dedi.

İftara, Kazakistan ve Kenya'da öğretmenlik yapan Hüseyin Çepik ve Murat Dabanıuzun da katıldı. Çepik, “Kazakistan'daki okulumuzda çeşitli ülkelerden öğrenciler var. Biz bu öğrencilerin birarada kardeşçe yaşamalarına ve iyi bir eğitim almalarına yardımcı oluyoruz. Biz millet körüyüz. Her ülkenin insanları bize çocuklarını okutmak için veriyorlar. Biz de bu çocuklar anne ve babalarının emaneti olduğu için gözümüz gibi bakıyoruz. Allah'ın yaratmış olduğu her insan bizim için önemlidir.” şeklinde konuştu. Dabanıuzun ise, “Öncelikle böyle bir organizasyon yaptığınız için teşekkür ederim. En azından ailelerimizin burada yalnız kalmadığını, onlarla da görüşen ve hatır sayan birilerinin olduğunu görmek güzel bir duygu. Kenya'da 2008 yılında beri bulunuyorum. Hayat şartları zor fakat işini severek yapınca her zorluk, bir bakıyorsunuz en kolay iş olarak karşınıza çıkıyor. Gittiğimiz ülkeler belki çok uzak, şartları zor fakat birileri de oralara gidip insanlık vazifesi olarak oradaki insanlara yardım etmeli. Oradaki insanlara bir nebze bir şeyler veriyorsak ne mutlu bize.” dedi.

Katılımcılardan Mustafa Yıldız, kızının ve damadının Burkina Faso'da olduklarını belirterek, "Geçen sene yanlarına gittim. Halk o kadar zor durumda ki hayvanlarla birlikte aynı göletten su içiyorlar. İnsanlar açlıkla boğuşuyor. Türk insanının, insanlık vazifesini yerine getirmek için ne kadar zor şartlarda çalıştığı gördüm. Kızım 10 yıldır yurtdışında bulunuyor, bundan da büyük mutluluk duyuyorum. En azından insanlık adına bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. İnşallah bu eğitim kurumlarından yetişen insanlar, ileride dünyayı bayram havasına çevirirler." diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.