Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kimse Yok Mu Yemen'de fakirleri sevindiriyor

Kimse Yok Mu Yemen'de fakirleri sevindiriyor

Kimse Yok Mu Derneği, 20 milyonluk nüfusuyla Arap dünyasının en fakir ülkesi haline gelen Yemen’e yardım eli uzattı. Kimse Yok Mu Derneği Konya Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri Ramazan Çelimli ve Mehmet Say ile sekiz iş adamı Yemen'in başşehri...

  • Ege Postası
  • 22.07.2013 - 16:11
Kimse Yok Mu Derneği, 20 milyonluk nüfusuyla Arap dünyasının en fakir ülkesi haline gelen Yemen’e yardım eli uzattı. Kimse Yok Mu Derneği Konya Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri Ramazan Çelimli ve Mehmet Say ile sekiz iş adamı Yemen'in başşehri Sana'ya giderek yardıma muhtaç insanlara iftar ve sahur kumanyası dağıttı.

        Kimse Yok Mu Derneği yöneticisi Ramazan Çelimli, Sana şehrinde bin 500 gıda paketi dağıttıklarını, Ramazan bayramına kadar Yemen genelinde 11 bin gıda paketi dağıtacaklarını kaydetti. Çelimli, "Sana şehrindeki Türk okulu aracılığıyla fakirlere ulaştık. Okulun fedakar ve vefakar öğretmenleri bize Sana'da bulunduğumuz sürece çok yardımcı oldu." dedi. Konya'dan on kişilik bir grup olarak Yemen'e gittiklerini belirten Ramazan Çelimli, Konyalı hayırseverlerin yaptıkları yardımları onları temsilen Yemen'de muhtaç ailelere dağıttıklarını kaydetti.

        Yardım dağıtmak için Yemen'in Sana şehrine giden iş adamı Selahaddin Karadavut, "Yemen'de dengesiz bir gelir dağılımı var. Ülkenin büyük bir bölümü açlık sınırı altında zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor. Bu insanlara, hem insan olarak hem Müslüman olarak yardım etmek bizim görevimiz." diye konuştu. Karadavut, maddi durumu iyi olan herkesi, zor şartlar altında yaşayan fakir Müslümanlara yardım etmeye çağırdı.



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.